Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΣΤΟΥΣ "ΔΡΟΜΟΥΣ" Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ - Πρόσκληση

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ               Άμφισσα 27-07-2021

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

                                                           ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων 

                                                        ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ

Απόσυρση τώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου!

Όλες και όλοι στη στην συγκέντρωση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου,

Τετάρτη 28/7 στις 7μμ στο  Σύνταγμα

Χαιρετίζουμε τα σωματεία εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τα σωματεία εργαζομένων που συμμετείχαν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ενάντια στην επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας  να φέρει για ψήφιση το βαθιά αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, απαξιώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και επιδιώκει τη φίμωσή τους.

Ήταν η καλύτερη απάντηση απέναντι στην πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα μέσα στο κατακαλόκαιρο, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα την ώρα που φουντώνει η πανδημία ώστε τα σχολεία το Σεπτέμβρη να ανοίξουν με ασφάλεια! 

Η επιδίωξή της να ψηφίσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο που χτυπάει την καρδιά του σχολείου, το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας χωρίς να κουνηθεί φύλλο έπεσε στο κενό.

Συνεχίζουμε με νέα συγκέντρωση την Τετάρτη 28/7 στο Σύνταγμα 7μμ, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου – εφιάλτη.


Δε θα σταθούμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε «αυτόνομη επιχείρηση», που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει.  

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε “καλά” και σε “κακά”, σε “πλούσια” και “φτωχά”. Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο, υποταγμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου και της αξιολόγησης, του διαρκούς κυνηγητού των προσόντων και ελαστικά εργαζόμενου, να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας. 


Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά! 

 • Όχι στην αυτονόμηση των σχολείων. Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

 • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς.

 • Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.

 • Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.

Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.3 σχόλια:

 1. Είστε οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που τρέμετε την αξιολόγηση.
  Καρφώνεστε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί όχι αξιολόγηση κύριοι;Για να περνάτε το χρόνο σας σας προσέλαβε το Ελληνικό δημόσιο;Την τρέμετε γιατί γνωρίζεται ότι εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι περισσότεροι είστε ανεπαρκείς ως προς την εργασία σας.Στον ιδιωτικό τομέα δεν είστε ικανοί να σταθείτε ούτε μια μέρα.Αρκετά ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΤΕΣκαι αν δεν σας αρέσει σπίτια σας, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με γνώσεις και όρεξη για να πάρουν την θέση σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο γονιος βαζει το χερι στη τσεπη του, επειδη εσεις προσφερετε στο παιδι του,ελλιπεις γνωσεις!Και το τραγικοτερο, λογω αδιαφοριας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή