Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ - αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος



  "Με αφορμή τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την επιτυχή αντιμετώπιση της διασποράς του Covid -19, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Ιτέας παρουσία του Λιμενάρχη Ιτέας, κου Αλέξανδρου Κοτσιμπού, του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, κου Γεωργίου Τσατσαρώνη και της προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, κας Σοφίας Αναγνωστάκου.
Κατά τη σύσκεψη τέθηκε το θέμα της κυκλοφορίας: α) στον πεζόδρομο που ξεκινάει από την περιοχή "Απόλαυση" έως και την περιοχή "Μαϊάμι" και β) στον πεζόδρομο που ξεκινάει από την περιοχή "Μαϊάμι" έως και την παιδική χαρά. Παρά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, στα σημεία αυτά παρατηρείται έντονη κυκλοφορία και συνωστισμός, στοιχεία τα οποία ενισχύονται από τη στενότητα του χώρου και την παραμονή των πολιτών σε αυτόν.

Υπήρξε κοινή συμφωνία και θετική ανταπόκριση στην εξέταση μέτρων αποφυγής της εξάπλωσης του ιού, πρόληψης της υγείας των πολιτών και δέσμευσης περί περαιτέρω ενεργειών.
Κατόπιν των ανωτέρω, την 15/4/20 στη Λιμενική Επιτροπή Ν. Φωκίδας συζητήθηκε το γραπτό αίτημα του Λιμεναρχείου, το οποίο κοινοποιήθηκε προς Δήμο Δελφών και Π.Ε. Φωκίδας. Αποφασίστηκε η ανάγκη υλοποίησης των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής ελάφρυνσης των καταστηματαρχών, που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο, όσον αφορά στο αντίτιμο παραχώρησής τους στη ζώνη λιμένα. Για την ευνοϊκότερη αντιμετώπισή τους, λόγω της γενικότερης κατάστασης που συνεχίζει να πλήττει τον κλάδο τους και τον τομέα του τουρισμού της περιοχής, ο φορέας μας είναι σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να ενημερωθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα και εγκυρότερα για την επικείμενη σχετική νομοθεσία και την εφαρμογή της.

Εκ του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας"


3 σχόλια:

  1. Σοβαρευτείτε. 5 10 άνθρωποι περπατανε σε αποσταση.Νομιζετε οτι σας περνει. Αν είστε μάγκες, στα σουπερ μάρκετ, στο μαναβικο, στη λαϊκή γινεται τις ποπης. Αλλα εκει δεν σας περνει. Δεν σκεφτήκατε να αραιώστε ουτε τις βάρκες που φέρνουν τα ψαρια. Καλή σας νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Δεν θα πάνε εκεί, θα πάνε κάπου αλλού όπου θα είναι περισσότεροι. Δόξα τω Θεώ υπάρχει χώρος για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοψτε τις βλακειες ρε σεις ελεος που ειδατε συνωστισμο?αυτα που λενε μερικοι χαζοι πουθενα δεν υπαρχει τετοιο θεμα καλα λεει στο παραπανω σχολιο στη λαικη σημερα γινοταν χαμος εκει δεν υπαρχει περιπτωση διασπορας του ιου?μην ακουτε τι λενε καποιοι χαζοι ανιδεοι και προαντων θελουν το κακο της ιτεας (μερικοι ειναι και ιτιωτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή