Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΕΝΑΣ "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ" ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ (σε επιστη- μονικό συνέδριο)

Siberian Physico-Technical Institute
Πανεπιστήμιο Τομσκ - Ρωσία
  Την παρελθούσα Κυριακή 5-8-2018, περατώθησαν οι εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φυσικής, του οποίου οι εργασίες είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή 27-7-2018 και το οποίον Συνέδριο επραγματοποιείτο στην πόλη Τόμσκ της Ρωσίας.  Όπως δε είναι ευδιάκριτο στην φωτογραφία της επικεφαλίδος μας, η Ελλάδα μας, έχει "ακουμπήσει" και την Σιβηρία :  Το κτήριο του Πανεπιστημίου στο Τόμσκ (όπου και εφιλοξενείτο το Συνέδριο), σχεδόν συνομήλικο με το Πανεπιστήμιο  Αθηνών, είναι το κόσμημα της πόλεως, με τους κίονες Ιωνικού ρυθμού και το χαρακτηριστικό ελληνικό αέτωμα.  
Ελλάδα παντού!
 
  Στην όμορφη και απομακρυσμένη πόλη των 550.000 κατοίκων (3.500 χλμ ανατολικά της Μόσχας) και με τα 4 (τέσσερα) Πανεπιστήμια, κατέφθασαν 55 (πενήντα πέντε) φυσικοί επιστήμονες από Ρωσικά, Ευρωπαϊκά, Αμερικανικά, Ασιατικά και Αυστραλιανά Πανεπιστήμια, των οποίων τα ενδιαφέροντα και οι εξειδικεύσεις είναι, οι δομές των ατόμων, οι συμπεριφορές των πυρήνων και των ηλεκτρονίων καθώς και οι επιδράσεις όλων αυτών, επάνω στην  θεωρία της Υπερσυμμετρίας.

  Έγιναν ομιλίες, παρουσιάσεις, συζητήσεις, ανακοινώσεις και υπήρξαν συμπεράσματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα επιστημονικά Συνέδρια. 

  Εμείς αναφερόμαστε σε αυτό το κορυφαίο για την φυσική επιστήμη Συνέδριο, παρ' ότι είναι τελείως άγνωστο σε όλους (εκτός από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα των φυσικών), διότι εκεί ήταν προσκεκλημένος, ήταν ομιλητής και παρουσίασε και μια δική του εργασία, ένας "δικός" μας άνθρωπος, ένας Έλληνας της επιστημονικής διασποράς, του οποίου την προσφορά στην Φυσική και στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, εκτιμούν και σέβονται πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίων ανά την υφήλιο.  Και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτόν τον "δικό" μας άνθρωπο! Να σημειώσουμε δε, ότι ήταν ο νεαρότερος (36 ετών) ανάμεσα στους συνέδρους φυσικούς, καθηγητές Πανεπιστημίων.

Παραθέτουμε την πρώτη, την τελευταία και δυο από τις (ακαταλαβίστικες για εμάς...) ενδιάμεσες σελίδες της 20σέλιδης παρουσιάσεώς του σε αυτό το Συνέδριο.


********************************  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου