Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ : "full flaps..."

      (τηρώντας κατά τον Νότο στην Ιτέα)
Υπομονή...
(10 μήνες έμειναν)

   Σύμφωνα με την δημοσι- ευθείσα Πρόσκληση Συνεδριάσεως του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας, την οποία υπογράφει ο εξ Αμερικής μεν, αλλά εν Ιτέα εγκαταβιώνων Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος, περιλαμβάνονται 6 (έξι) θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, γεγονός το οποίο μας ξαφνιάζει ευχάριστα.  Είχαμε συνηθίσει στα ενός έως τριών θεμάτων συμβούλια (επί της  θητείας του τρέχοντος Τ.Σ.) και τώρα η αίθουσα συνεδρι- άσεων του τέως Δημαρχείου Ιτέας, θα ξανα-ζήσει ...δόξες!
   Από τα θέματα "ρουτίνας" τα οποία θα συζητηθούν, ξεχωρίζει το υπ' αρ. 2,  καθ' όσον ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Ιτέας, φέρει προς συζήτηση (και προσδοκά συναίνεση) την πρότασή του για το  Τεχνικό Πρόγραμμα της πόλεως για το σωτήριον έτος 2019.


Η έκφραση "δημιουργική ασάφεια" του Γιάνη Βαρουφάκη, ταιριάζει "γάντι" στα προτεινόμενα "έργα" για την πόλη μας, από τον πρόεδρό μας.  Κι όποιος καταλάβει, το τι ήθελε να καταλάβει, αλλά τελικά δεν το κατάλαβε ο πρόεδρος, τότε αυτός σίγουρα κατάλαβε.  
  Εμείς πάντως, αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι εννοεί με την σύνταξη μελέτης για δημιουργία πλατείας στην είσοδο της πόλεως, ούτε για την δημιουργία χώρων αθλοπαιδιών "εντός οικισμού"  γενικώς και αορίστως.

   Βεβαίως, υπάρχει και η εκκρεμότητα με το Τεχνικό Πρόγραμμα των τριών "έργων" του 2018, σύμφωνα με το οποίο "θα" έκλειναν οι λακκούβες των οδών της πόλεως, "θα" ετοποθετείτο φωτισμός στον λόφο των Αγίων Αναργύρων (για τους νυκτερινούς περιπατητές...) και θα εφωτίζετο το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο νησάκι, στην είσοδο του λιμένα Ιτέας (αυτό όντως έγινε, με εθελοντική εργασία).

Εάν αυτό, δεν είναι παραγκωνισμός της Ιτέας, τότε τι είναι;...
Παραθέτουμε την Πρόσκληση.

******************************************   
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ                    ΙΤΕΑ 16/8/2018
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ
Αριθμ. Πρωτ. : οικ/15943

Παρακαλούμε όπως στις 20 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 προσέλθετε στην Ιτέα και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν. 3852/2010, με θέματα ημερήσιας διάταξης.

  1. Συνδιοργάνωση εκδήλωσης «ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ» με τον Εμπορικό Εξαγωγικό Σύλλογο & τον Σύλλογο Καταστηματαρχών και Συναφών Επαγγελμάτων Ιτέας “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, στις 27/8/2018 και διάθεση πίστωσης.
  1. Σύνταξη Τεχνικού Προγράμματος Δ.Κ. Ιτέας έτους 2019 (υποβάλλονται συνημμένα προτάσεις Προέδρου προς τα μέλη του Συμβουλίου).
  1. Γνωμοδότηση για επιγειοποίηση εναέριων υποσταθμών ΔΕΗ :
       α) στην είσοδο του Κολυμβητηρίου της Δ.Κ. Ιτέας και
       β) επί της οδού Γκίωνας (Ο.Τ. 14).
  1. Επαναλειτουργία μέσω υπογραφής σύμβασης του Ηλεκτρονικού Πίνακα που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Δ.Κ. Ιτέας.
  1. Γνωμοδότηση για στέγαση του αρχείου του Εμπορικού & Εξαγωγικού Συλλόγου Ιτέας σε δημοτικό χώρο.
  1. Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα “ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΟΤΩΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ, ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Ή ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ” του κ. Λιναρδάτου Δημητρίου του Σωτηρίου το οποίο βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 51 στην Δ.Κ. Ιτέας του Δήμου Δελφών.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας


ΓΟΥΩΡΘ ΤΖΩΝ-ΤΑΟΥΝΣΕΝΤ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου