Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (από την Ομάδα Φίλων Μουσείου Πόλεως Ιτέας) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ : "Η Ιτέα του χθές, του σήμερα, του αύριο"

Αύγουστος 2018 - Το λιμάνι Ιτέας με φθινοπωρινά χρώματα
(φωτογραφία Μίμης Κουτρολίκος)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                      Ιτέα 30 Αυγούστου 2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συνάντηση Ιδεών του «Μουσείου Πόλης της Ιτέας» έπιασε τόπο στις καρδιές
  • Ωραία, λοιπόν, αποφασίσαμε πως δεν θα το πούμε διαγωνισμό, αλλά συνάντηση ιδεών. Πάμε παρακάτω. Πώς θα επικοινωνήσουμε την ιδέα μας στον κόσμο;
  • Με αφίσες και το διαδίκτυο.
  • Να πάμε στα σχολεία.
  • Να το ανεβάσουμε στα τοπικά sites και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
  • Ρε παιδιά, στο LEPANTO έχουμε καμιάν άκρη;
  • Καλά, σε λίγο θα μου πείτε να κάνουμε και τηλεοπτικό σποτάκι!
  • Δεν είν’ κακό… σκέψου το λίγο…
Κι ενώ η «Ομάδα Φίλων Μουσείου Πόλης της Ιτέας» αναρωτιόταν πώς θα ενημερώσει το κοινό… πενήντα τρία άτομα δηλώνουν επιθυμία να συμμετέχουν στην καλοκαιρινή Συνάντηση Ιδεών της πόλης. Η δράση είναι πρωτοβουλία της εθελοντικής κοινωνικής ομάδας εργασίας με τον διακριτικό τίτλο «Ομάδα Φίλων Μουσείου Πόλης Ιτέας», η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στις διαδικασίες συλλογής και καταγραφής του περιεχομένου της μουσειακής έκθεσης. Η Συνάντηση Ιδεών διοργανώνεται με την υποστήριξη του φορέα υλοποίησης του έργου, τον Δήμο Δελφών-Δ.Ε. Ιτέας.
Σκοπός του ανοικτού καλέσματος για δημόσια καλλιτεχνική δημιουργία -με θέμα το χθες, το σήμερα αλλά και το μέλλον της Ιτέας- δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στο πολυσύνθετο και δύσκολο έργο υλοποίησης του μουσείου και την εξοικείωση με το περιεχόμενό του. Η ίδια η φυσιογνωμία ενός μουσείου πόλης (διακριτή κατηγορία μουσείων) υπαγορεύει την ενεργό και διαρκή συμμετοχή της κοινότητας, η οποία άλλωστε λειτουργεί ως η καρδιά του - είναι δηλαδή το ίδιο το μουσείο.
Πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, μουσικής, λογοτεχνικά κείμενα, αφηγήσεις, βίντεο και εικαστικές κατασκευές θα συναντηθούν στην τελική εκδήλωση της δράσης. Με ατομικά ή και ομαδικά έργα θα εμπνευστούν από μνήμες και εικόνες του παρελθόντος, τη σύγχρονη ζωή και όψη της Ιτέας ή θα φανταστούν το μέλλον της.
Στη συνέχεια της διαδικασίας δηλώσεων συμμετοχής, η παράδοση των έργων ορίζεται στις αρχές Οκτωβρίου 2018 με ημερομηνίες παραλαβής την εβδομάδα 1-5 Οκτωβρίου (Δευτέρα ως Παρασκευή, 18.00-20.00 στο «Μερκούρειο»). Την παράδοση θα συνοδεύει πράξη παραλαβής. Σε περίπτωση επιθυμίας συμμετοχής, η Ομάδα δέχεται για λίγο ακόμη και νέες δηλώσεις, χωρίς περαιτέρω παράταση παράδοσης.
Οι δημιουργίες της Συνάντησης Ιδεών θα παρουσιαστούν στο κοινό με μία περιοδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο νέο εκθεσιακό χώρο της πόλης, το «Μερκούρειο». Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις προβολής και ενημέρωσης. Οι οριστικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν με το πέρας της παράδοσης και την επεξεργασία του προς έκθεση υλικού. Τα έργα θα φυλάσσονται στο κτήριο μέχρι και το τέλος της έκθεσης. Σε περίπτωση διάθεσης παραχώρησής τους για τη μόνιμη συλλογή του «Μουσείου Πόλης της Ιτέας» θα γίνεται πράξη δωρεάς.
Παιδιά και ενήλικες ζωντανεύουν σκέψεις και συναισθήματα, αποτυπώνουν και μοιράζονται την ιδέα τους.
Ας εμπνευστούμε… με τα μάτια της καρδιάς!

Εκ της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου