Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΠΡΩΪΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ

Η μοναδικότητα της απλότητος
"Είναι λίγο μεγάλη η απόσταση, άμα την κάνεις ποδαρόδρομο.  Για το παραλιακό μέτωπο της Κίρρας λέω, αυτό το υπέροχο κομμάτι γης, που το ακουμπάει και το δροσίζει για κοντά 3 χιλιόμετρα, η βόρεια πλευρά του Κορινθιακού.  Ξεκινάς από το "Ναυσικά" και παραλία - παραλία, πάντα δίπλα στη θάλασσα, θα φτάσεις άμα δεν περπατάς γρήγορα, μετά από καμιά ώρα στον Άϊ-Γιάννη.  Μια διαδρομή, που άμα είσαι και σε διάθεση, μπορεί να σου πάρει και 2 ώρες.


  Δεν θα κάνεις όμως και καμιά στάση;  Δεν θα κοντοσταθείς για να ξαποστάσεις λίγο στο παγκάκι της αρμυρόβρυσης κάτω απ' τον ίσκιο της ιτιάς;  Δεν θα κάτσεις παραδίπλα, κάτω απ' τον  ευκάλυπτο στον "Φάρο" για καφέ, τηρώντας τα μισοβουλιαγμένα εμπρός σου απομεινάρια της παλιάς, της σπουδαίας Κίρρας;  Έ, όσο νάναι, τον θές τον χρόνο σου.

  Και μετά, δεν θα πείς και καμιά μετά συζητήσεως "καλημέρα", είτε στον "Διογένη" όπως θα περνάς, είτε λίγο παραπέρα, στους γειτόνους που κάθονται κάτω απ' την κουλανδρισμένη απ' τους ίδιους ψάθινη ομπρέλα στην αμμουδιά, τηρώντας αμίλητοι τον νότο;  Έ, τότε, το 3ωρο είναι σίγουρο.


  Εκεί όμως, σ' εκείνο το σημείο της ακρογιαλιάς, έχεις ένα πρόβλημα : Να μη σε δεί από πάνω απ' τον δρόμο ο Γιάννης, που κάθεται κάτω απ' την μουριά, ακούει Καζαντζίδη και πίνει τσίπουρο τηρώντας την θάλασσα.  Γιατί αν σε δεί, το πρωϊνό ολόκληρο δεν σου φτάνει.  Και δεν θα μπορέσεις ποτέ να φτάσεις περπατώντας μέχρι τον Άϊ-Γιάννη, έτσι όπως θάχεις φύγει απ' την αυλίτσα του Γιάννη, βαρύτερος στο σώμα κι αλαφρύτερος στο μυαλό...  Απλά θα περιμένεις, να περάσει το λεωφορείο.
Απ' την Κίρρα, παραμονές του Άϊ-Γιαννιού, Καλημέρα."

2 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ.. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ..ΤΟΥΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΣΕΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά δεν σας μυρίζει τίποτα!? Μέχρι την Μαρίνα φτάνει η μπόχα.Αφου εκεί πλένονται, τα κάνουν,και πολλά άλλα γνωστά κάνουν και και οι αρμόδιοι τους καμαρώνουν.και θέλουμε και τουρισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή