Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητά μέλη του ΔΣ,
Η Δωρική Αδελφότητα απευθύνει ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς όλους τους Συλλόγους της Δωρίδας και των Αθηνών για ένα πρωτότυπο αντάμωμα !
Ο τόπος μας έχει πολλά όμορφα σημεία, ιδανικά για εναλλακτικό τουρισμό. 
Τη Δευτέρα 13/8/2018 θα εξερευνήσουμε μία από τις πολύ όμορφες πτυχές της Δωρίδας μας και θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία: τη διάσχιση του ποταμού της Σεργούλας.

Όσοι επιθυμούν και με δική τους ευθύνη, συνοδευόμενοι από τον έμπειρο οδηγό πεζοπορίας κ. Θεόδωρο Υφαντή από τη Γλυφάδα, θα ακολουθήσουν μια μαγευτική διαδρομή στο υπέροχο φαράγγι της Δωρίδας περπατώντας μέσα στην κοίτη του ποταμού, θα καταλήξουν στον μεγάλο καταρράκτη και θα κολυμπήσουν στη βάθρα, ζώντας μια αξέχαστη εμπειρία !! 

Οι πεζοπόροι θα κινηθούν κατά μήκος αλλά και μέσα στην κοίτη του ποταμού της Σεργούλας ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από στενά περάσματα, λαξεμένους βράχους που σχηματίζουν σταλακτίτες και σημείο “πάντα βρέχει” σε μωβ και πράσινους χρωματισμούς, εντυπωσιακούς καταρράκτες για βουτιές, ένα επιβλητικό φαράγγι μέχρι τον μεγάλο καταρράκτη. 
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: παπούτσια για περπάτημα μέσα στο νερό ή ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά και μαγιό για να κάνουν τις βουτιές τους στις λίμνες που δημιουργούν οι καταρράκτες.
Δεν χρειάζονται περιττά πράγματα.
Πεζοπορική διαδρομή.
·  Βαθμός Δυσκολίας: Β
·  Απόσταση Πεζοπορίας: 6 χλμ μέσα και έξω από το νερό·  Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +100

·  Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -100
Συνολική διάρκεια: 3 – 3,5 ώρες

Σημείο συνάντησης: κάτω από τη γέφυρα Σεργούλας (θα δοθούν συντεταγμένες)
Ώρα συνάντησης: 9:45 πμ 
Ώρα Εκκίνησης: 10.00 πμ
Ενδεικτικό video: 
Η συμμετοχή στην πεζοπορία δεν προβλέπει κανένα κόστος.
Τα μέλη των Συλλόγων που δεν θα ακολουθήσουν την πεζοπορική διαδρομή, έχουν την επιλογή να κολυμπήσουν σε κάποια από τις κοντινές παραλίες ή να επισκεφθούν τα όμορφα Τριζόνια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος από Ερατεινή μέχρι Χιλιαδού.
 

Μετά την επιστροφή των πεζοπόρων περίπου στη 1.30 μμ, Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων, «πεζοπόροι», «κολυμβητές» και "περιηγητές", θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε ταβέρνα του Μαραθιά για να απολαύσουμε ωραίο ρουμελιώτικο φαγητό ενώ παράλληλα θα γνωριστούμε καλύτερα και θα συζητήσουμε για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στη Δωρίδα. 
Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει ο κ. Θωμάς Ρούμπας, διοργανωτής του επιτυχημένου αγώνα «Tihio Race» και θα γίνει μία χαλαρή συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στη Δωρίδα μέσα από την προβολή των σημείων ενδιαφέροντος και τη διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων.

Αν ενδιαφέρεται ο Σύλλογός σας να συμμετέχει στην προβολή και να συμπεριληφθεί στους «υποστηρικτές»της συνάντησης αυτής, παρακαλούμε μέχρι την Τρίτη 7 Αυγούστου:
·  Να μας στείλετε την σύμφωνη γνώμη σας ηλεκτρονικά
· Να προβάλλετε την εκδήλωση στην ιστοσελίδα σας και τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που ελέγχετε
·  Να ενημερώσετε τα μέλη σας
·  Να στείλετε εκπροσώπους στη συνάντηση αυτή 
(πρόταση: οργανωθείτε ώστε σε 1 αυτοκίνητο να έρχονται όσο το δυνατόν περισσότεροι)
Εμπρός λοιπόν για ένα πρωτότυπο αντάμωμα !
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Δωρίδας και την υποστήριξη του Tihio Race.
Πληροφορίες:
· Μιχάλης Δρίτσας, Αντιπρόεδρος Δωρικής Αδελφότητας, τηλ. 6944-831387
· Θεόδωρος Υφαντής, Οδηγός Πεζοπορίας, τηλ. 6972-556844


Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ. της Δωρικής Αδελφότητας,
Η  Γενική Γραμματέας Μαρία Ανδρίτσου  & ο Ειδικός Γραμματέας Χρήστος Κρικέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου