Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΜΙΑ (αλλήθωρη) ΕΙΔΗΣΗ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (της αληθείας) ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΝ ΑΜΦΙΣΣΗΣ.

Το ...Συγκρότημα

(κάλυκες από δίκαννο στο Σερνικάκι)


     Ο ...τοπικός Δ.Ο.Λ., εκμεταλλευόμενος την ευκαιριακά μονοπωλιακή κατάσταση η οποία επικρατεί στον έντυπο τύπο του Νομού Φωκίδος (με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πάσης φύσεως υποχρεωτικές δημοσιεύσεις), εκτός από το ότι έχει αρχίσει να “κουνάει” το δάκτυλο κατά το δοκούν, σε μη αρεστά (σε ποιόν;...) πρόσωπα, θεωρεί σωστό το να δημοσιεύει  “ειδησούλες” τις οποίες απλά έχει εμπνευστεί!...
Ακολουθώντας δηλαδή, τον 2ον ισχύοντα στις μικρές κοινωνίες κανόνα, σύμφωνα με τον οποίον, δεν χρειάζεται να έχει συμβεί κάτι, αρκεί μόνον να το έχει φαντασθεί κάποιος.
Βεβαίως και για την περίπτωσή μας, υπάρχει η δημοσιογραφική δεοντολογία, η οποία υπαγορεύει (και επιβάλλει), την διασταύρωση της οποιασδήποτε προφορικής “πληροφορίας”. Πολύ δε περισσότερο, εάν υπάρχει δημοσιοποίηση θέματος υγείας και προσωπικών δεδομένων.

    Αλλά αυτά είναι “ψιλά” γράμματα για τους θεωρούντες εαυτούς, ως έχοντες την δύναμη και την δυνατότητα να δημιουργούν τα γεγονότα και την επικαιρότητα.
Είναι άλλο πράγμα να αναμεταδίδεται πιστά η πραγματική είδηση και άλλο πράγμα να δημιουργείται. Έχει βεβαίως το δικαίωμα ο οποιοσδήποτε ασχολούμενος με τον έντυπο ή τον ηλεκτρονικό τύπο, να την κρίνει και να την σχολιάσει δημοσίως, με οποιοδήποτε ύφος και ποιότητα γραφής, βασιζόμενος όμως σε κάτι απλό : στην ύπαρξη του γεγονότος. Ακόμη και εάν κυκλοφορεί, με τόόοοσα πολλά φύλλα!...

   Ο Ανδρέας Καλοθανάσης είναι γνωστός στην περιοχή μας. Και για την πολιτεία του και για την ποιότητά του ως άνθρωπος, καθώς επίσης και για την προσφορά του στα κοινά. Και η αντίδρασή του στο να δημοσιοποιήσει την παρακάτω επιστολή (παρ’ ότι δεν είναι άνθρωπος της προβολής), ήταν κατά την άποψή μας, υποχρέωσή του, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο εαυτόν και οικογένεια, από τους “υπερασπιστές” του τοπικού πενιχρού μας δημοσίου βίου.

****************************************

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας

Άμφισσα,  7 Μαΐου 2017

Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες σειράς επιθέσεων με στόχο το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας. Παραποίηση και κατασκευή γεγονότων, μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στον ημερήσιο τύπο της Φωκίδας, αναφορά σε περιπέτεια προσώπου της οικογενείας μου.

Διαψεύδω κατηγορηματικά το ανυπόστατο δημοσίευμα και προς αποκατάσταση της αλήθειας έχω να επισημάνω τα εξής:

Στον ισχυρισμό ότι «εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε ορθοπεδικός στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα έχοντας φρικτούς πόνους αναγκάστηκε να περιμένει για πάνω από δύο ώρες, έως ότου βρεθεί κάποιος γιατρός να την περιθάλψει…» .

Η αλήθεια είναι ότι: και ορθοπεδικός ιατρός υπήρχε, και αμέσως προγραμματίστηκαν τα επόμενα βήματα και η νοσηλεία.

Είναι λυπηρό, ο ανθρώπινος πόνος ν’ αποτελεί στοιχείο εκμετάλλευσης με σκοπό τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων. Πρακτική που ξεπερνά τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας! Ουδόλως αποτελεί προσφορά στην ενημέρωση του κοινού, παρά μόνο διασπείρει την ανασφάλεια υποσκάπτοντας τα κοινωνικά θεμέλια. Είναι πιθανό σε μια μεγάλη και πολύπλοκη υγειονομική δομή όπως αυτή ενός νοσοκομείου να παρουσιαστούν κάποιες φορές δυσλειτουργίες. Όμως αυτό, δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να καταργεί το τεράστιο έργο που επιτελεί στον τοπικό -και όχι μόνο- πληθυσμό.

Με αφορμή το περιστατικό, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, του Νοσοκομείου μας, το οποίο λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο τόσο κατά την αντιμετώπιση όσο και κατά τη νοσηλεία του περιστατικού.

Διαβεβαιώνω ότι από τη θέση μου στηρίζω και υποστηρίζω το έργο, τους στόχους και τη συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικήτριας και τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Καλώ τους συμπολίτες μας να αγνοήσουν τις συκοφαντίες και να εμπιστευθούν το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

Ανδρέας Καλοθανάσης

Αντιπρόεδρος ΔΣ Γ.Ν.Άμφισσας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου