Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ...ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ!


Στην ώρα του!...

  Ένας Προϊστάμενος, ένας Πρόεδρος, δυο Αναπληρωτές, δυο Γεωπόνοι και δύο υπάλληλοι καθαριότητος, ετέλεσαν αυτοψία στην Ιτέα και την Κίρρα, προκειμένου να διαπιστώσουν μετά από όλα όσα έχουν γραφεί και όλα όσα έχουν μεσολαβήσει, πόσοι τελικά Φοίνικες από την περιοχή μας, έχουν ...αποδημήσει.
  Καταγραφή-Μνημόσυνο δηλαδή και οδηγίες για τα ...κόλλυβα!
  Αυτά έγιναν την περασμένη Πέμπτη 10-12-2015, ενώ σήμερα, μετά την καταγραφή των εντυπώσεων από το ...Γραφείο Τελετών, επραγματοποιήθη κλειστή Σύσκεψη στα Γραφεία της Δ.Ε. Ιτέας με συμμετέχουσες τις δυο Αντιδημάρχους του Δήμου Δελφών (αυτήν της Δ.Ε. Ιτέας -Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτήν της  Δ/νσεως Περιβάλλοντος), παρόντος και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος. (Πολλοί Φοίνικες ανήκουν στον χώρο δικαιοδοσίας και διαχειρίσεως του Λιμενικού Ταμείου).

Η ληφθείσα απόφαση είναι σχεδόν  ισάξια σε σημασία κατά την άποψή μας, με την εχθεσινή απόφαση στο Παρίσι, όλων των Κρατών της υφηλίου (!), για την προστασία του περιβάλλοντος.   Όπως δε αναφέρει το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου, απεφασίσθη : Να ενώσουν τις δυνάμεις των, όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς (Δήμος και Λιμενικό Ταμείο δηλαδή), για να επιλύσουν το πρόβλημα του φονέα ρυγχοφόρου σκανθάρου των Φοινίκων!... 

Τώρα, μετά από 2 έτη από την άφιξή του στην περιοχή μας και με την πλειονότητα των Φοινίκων σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Δελφών, να είναι προσβεβλημένοι και με την κατάστασή των, μη αναστρέψιμη!...
Τώρα, μετά από 2 έτη απραξίας στην υπόθεση και παρ' όλες τις γραπτές γνωστοποιήσεις εκεί όπου έπρεπε, με τον Δήμο Δελφών να μην εκτιμά το μέγεθος του προβλήματος και ειδικά το τελευταίο 10μηνο, η θεσμικά επιφορτισμένη και αρμόδια  Δ/νση Περιβάλλοντος, να μην ασχολείται καν με το θέμα!...
Όπως θα έλεγαν και στην Πελοπόννησο : 'Ε! τι λέτε ωρέ!...

*******************************************************


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               ΙΤΕΑ 14/12/2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Φωκίδας, τον αρμόδιο γεωπόνο της Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Φωκίδας, τον Πρόεδρο του Λ.Τ. Ν. Φωκίδας, την Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας Δήμου Δελφών, τον Αν. Προϊστάμενο των Ε.Σ. της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δ. Δελφών,δύο υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Δελφών και ιδιώτη γεωπόνου, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Ιτέας και Κίρρας, για να διαπιστωθεί η έκταση της προσβολής των φοινικοειδών από τον ρυγχοφόρο των φοινικοειδών (Rynchophorus ferrugineus).
Δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες σε συνεργείο του Δήμου Δελφών για την αντιμετώπιση των προσβεβλημένων δένδρων.
Παράλληλα έγινε επίδειξη αντιμετώπισης και απομάκρυνσης των προσβεβλημένων μερών του φυτού.
Την Δευτέρα 14/12/2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕ Ιτέας σύσκεψη μεταξύ της Αντιδημάρχου Δ.Ε.Ιτέας & Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας Δ.Δελφών κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα - Τσακίρη, της Αντιδημάρχου Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Μ. Ανδρεοπούλου και του Προέδρου του Λ.Τ. Ν. Φωκίδας κ. Νικόλαο Γιογάκη.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος της προσβολής των φοινικοειδών από τον ρυγχοφόρο των φοινικοειδών.
Αποφασίστηκε, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος Δελφών και Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας), να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με συντονισμένες και εντατικές ενέργειες να επιλύσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει άμεσα.


Εκ του Δήμου Δελφών

1 σχόλιο:

  1. μετά το κόκκινο σκαθάρ.. εποάζει και το ΡΟΖ σκαθάρι ανάμεσα
    στην Κα "περιβάλοντος" και εκείνον που την καλύπτη συνέχεια..
    Δεν ειναι πλέον κρυφό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή