Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ...ΧΑΡΜΑΙΝΑ!



 Μαραμπού και Πούσι
(πολύ πούσι...)

  Στις 10-6-2015, εδημοσιεύθη το υπ' αρ. 25/2015 Δ.Τ. από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δελφών, όπου αναγγέλεται η λειτουργία εκθέσεως και ταυτόχρονα ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, με γενικό τίτλο ''Ο Νίκος Καββαδίας ταξειδεύει''.  Και ότι αυτό θα γινόταν κατ' αρχάς, σε Άμφισσα, Ιτέα και Γραβιά. Από εκεί και το σχετικό απόσπασμα : 

  *************************
''Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα ποιητή και σε συνεργασία με καλλιτέχνες και φορείς της περιοχής μας, οργανώσαμε έναν κύκλο εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Ο Νίκος Καββαδίας Ταξιδεύει». Σκοπός και ελπίδα μας είναι να φέρουμε σε επαφή το κοινό του Δήμου μας με το έργο του Νίκου Καββαδία,
εξερευνώντας και αναδεικνύοντας τις σημαντικότερες πλευρές της σύγχρονης ελληνικής ποίησης και επιχειρώντας να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον όλων μας στα πραγματικά ουσιώδη και μεγάλα που προσφέρει και προσέφερε η ελληνική δημιουργία στον παγκόσμιο πολιτισμό.''

 *******************************
Μετά από 20 ημέρες, εδημοσιεύθη το υπ' αρ. 33/30-6-2015 Δ.Τ. το οποίο υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος και με αυτό κοινοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, διακόπτεται η χρηματοδότηση, όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Δελφών. Από εκεί και το σχετικό απόσπασμα :

 ************************************
 
''Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε εκτάκτως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (Δευτέρας 29.06.2015), αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία τη διακοπή της χρηματοδότησης όλων των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος μας, λόγω των εκτάκτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται πλέον η χώρα.''

*************************************

Συνεπώς, ακυρώθηκε και το ''ταξείδι'' του θαλασσινού Καββαδία, σε Άμφισσα, Ιτέα και Γραβιά. 
Σήμερα όμως, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δελφών μας ανακοινώνει ότι, ο Καββαδίας θα ''ταξειδέψει'' στην Χάρμαινα, με την υποστήριξη βεβαίως του Δήμου Δελφών.  Και με αυτόν τον τρόπο, ένα Δελτίο Τύπου υποκαθιστά και διορθώνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρον τον Δήμο και καταδεικνύει ότι το ''Capilal control'' ή επί το ακριβέστερον, το ''Cultural control''  έγινε  για να επιβληθεί σε όλες τις πόλεις του Δήμου, εκτός από την Άμφισσα!...

Τώρα επιτέλους το καταλάβαμε ότι ανήκουμε (υπαγόμεθα) σε Βαρωνία και όχι σε Καλλικρατικό Δήμο...  Και λογικά ο ''Μαρκόνης'', θα πρέπει να πάρει τα βουνά...


 ***************************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΑΜΦΙΣΣΑ, 07.09.2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021


Α.Δ.Τ.: 42/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση της εκδήλωσης «Ο Νίκος Καββαδίας Ταξιδεύει», την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 στην Άμφισσα.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή της θάλασσας και της ναυτοσύνης, Νίκου Καββαδία. Η ποίηση του Καββαδία συγκινεί διαχρονικά όλους τους Έλληνες και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. 
Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα ποιητή και σε συνεργασία με καλλιτέχνες και φορείς της περιοχής μας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας και ο Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών, διοργανώνουν την εκδήλωση « Ο Καββαδίας Ταξιδεύει». Σκοπός και ελπίδα μας είναι να φέρουμε σε επαφή το κοινό του Δήμου μας με το έργο του Νίκου Καββαδία, εξερευνώντας και αναδεικνύοντας τις σημαντικότερες πλευρές της σύγχρονης ελληνικής ποίησης και επιχειρώντας να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον όλων μας στα πραγματικά ουσιώδη και μεγάλα που προσφέρει και προσέφερε η ελληνική δημιουργία στον παγκόσμιο πολιτισμό.  
Βασικός συντελεστής και καρδιά του όλου εγχειρήματος είναι η εκλεκτή συμπατριώτισσά μας, ηθοποιός, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, που έχει την  επιμέλεια της εκδήλωσης.  
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 21:30, στην παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας. 
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση, πρόκειται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών, www.dimosdelfon.gr, του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας, www.politistikofokidas.blogspot.gr καθώς και στη σελίδα της εκδήλωσης που έχει δημιουργηθεί στο Facebook με τίτλο «Ο Καββαδίας Ταξιδεύει». 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου


5 σχόλια:

  1. Σαν να πας για μύδια στο Λιδωρίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΧΑΡΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΣ. ΙΣΩΣ ΑΝΕΧΟΤΑΝΕ ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΙΤΕΑ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΒΟΥΚΟΛΙΚΑ !!
    ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΜΑΡΚΟΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΚΑΙ για την αφίσα....''Επίκαιρη'' Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ τι δουλεια εχει....ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΦΑΓΑΝΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ''ΦΕΡΟΥΝ'' και να φιλοξενήσουν αυτήν την εκδήλωση...Γιατί να δώσουν καβουριαστήκανε... άρα..... τώραα..... πόσα θα πάρουν?
    Όνειδος εις βάρος των μεγάλων αυτών λόγιων ανθρώπων. Εις βάρος των ονομάτων τους κερδοσκοπούν και ενισχύουν την προεκλογική τους ''καμπάνια'' τέτοιο ξεπούλημα μόνο ένας αμόρφωτος , άξεστος και απολίτιστος μπορεί να κάνει...!!!

    Βιβή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΤΑΛΑΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο! Όταν εκυκλοφόρησε η αφίσα από την Κιν/κή Λέσχη Ιτέας για την εμφάνιση των 2 Καταλανών στην Ιτέα, προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε ''από που και ως που'' στο κατακαλόκαιρο έρχονται για μια και μόνον εμφάνιση στην πόλη, ένας τραγουδιστής και ένας λόγιος. Η υποψία μας ήταν αυτή ακριβώς. Για αυτό και καθυστερήσαμε να ''ανεβάσουμε'' την αφίσα και την ανακοίνωση.
      Εκ των υστέρων όμως μάθαμε (αργήσαμε όμως), ότι οι 2 καλεσμένοι είχαν ''κλεισθεί'' από μηνών, προκειμένου να έλθουν στην Άμφισσα για τα ''πανηγύρια'' της οδού Καταλανών.
      Μετά την απόφαση του Δήμου για την μη συμμετοχή του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και με δεδομένη την ...ιλαρότητα της αποφάσεως του Δημάρχου περι Καταλανών, δεν θα ήταν εύκολη η παρουσίαση των ξένων στην Άμφισσα. Το ''δωράκι'' το εδέχθη η Κιν/κή Λέσχη Ιτέας και έγινε αυτή η εκδήλωση στην Ιτέα. Ανεξόδως...

      Διαγραφή