Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η (υποψήφια) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ...ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΗΣ!...


ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

 


Tεράστια θέματα ανακύπτουν ύστερα από την παραίτηση του Νίκου Κοντογιάννη και το σάλος που δημιουργήθηκε γύρω της , την 2α Σεπτεμβρίου 2015. Την υποστήριξη της παραίτησης και των θέσεων του κυρίου Κοντογιάννη στηρίζει ανοιχτά ο πρώην Βουλευτής Φωκίδας αλλά και υποψήφιος κος Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.

Ο Νίκος Κοντογιάννης δήλωσε ανοιχτά στην αποκλειστική συνέντευξή του στον Γαλαξία fm 92,1MHZ ότι η κίνηση αυτή ήταν -μονόδρομος- και σχεδιασμένη πολύ καιρό πριν.
Το μοντέλο διοίκησης του Καλλικρατικού συστήματος είναι προσωποκεντρικό που φέρει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό κινήσεων και εξυπηρέτησης των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών , με ευεργετημένο το πρόσωπο του εκάστοτε Δημάρχου που συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες σε αυτό. ''Από την αρχή το Καλλικρατικό σύστημα ήταν προβληματικό''. Σκοπός μας είναι να βγάλουμε τους Δελφούς από το Καλλικρατικό Σύστημα που τους παραγκωνίζει.
Μέσα από αυτήν την πράξη παραίτησης δημιουργείτε -κενό Νόμου- , εάν στην συνέχεια οι αναπληρωτές δεν κάνουν δεκτές τις θέσεις τους. Δημιουργείτε δε η δυνατότητα και  το Ενδεχόμενο Τοπικών Εκλογών.
Στο θέμα των ανταποδοτικών τελών ο κύριος Κοντογιάννης δεν δίστασε να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα ,για να λυθεί αυτό το πρόβλημα εάν δεν αποδοθούν στους δημότες .
Η δημόσια θέση του κυρίου Κοντογιάννη έφερε στο στόχαστρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και την στάση του απέναντι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Δελφών ,που είναι άκρως αινιγματική. Μάλιστα δεν δίστασε να πει ευθαρσώς ότι το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της Τοπικής Κοινωνίας...
Η οικονομική κρίση δηλώνει χαρακτηριστικά  επίσης, πως είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί και πως είναι ένας ''κράχτης'' για την εξυπηρέτηση ιδιωτών , να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες .
Στο επίσης πολύ διαδεδομένο θέμα των τελευταίων καιρών της αιτήσεως για συμμετοχή στην ανάδειξη  Πολιτισμικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021 , με ''brand name'' τους Δελφούς αφήνει αιχμές για την θέση του Δημάρχου στην αίτηση συμμετοχής και την απουσία απάντησης αυτού εδώ και 1μισι μήνα για τις εξελίξεις.
Ανάμεσα στις δραστηριότητες ανάδειξης των Δελφών που είναι και ο βασικότερος στόχος αυτής της κίνησης -στάσης- του κυρίου Κοντογιάννη είναι η ανασυγκρότηση της Τοπικής Κοινωνίας, η αυτονόμηση των Δελφών, η ανάδειξη αυτών και η αναμόρφωση των Πολιτιστικών, Εκπαιδευτικών και άλλων Ανθρωπιστικών Κέντρων , ανάμεσα σε αυτά η ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Δελφών και η επαναλειτουργία του Μουσείου Σικελιανού.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Κάποια από αυτά είναι οι διαστάσεις που μπορεί να πάρει αυτή η Ενέργεια πέραν των κλειστών "Τοπικών" γεωγραφικά συνόρων και κατά πόσο μπορεί να αναχθεί σε ένα Εθνικό ζήτημα -η προβληματική του Καλλικράτη-, Εάν αυτονομηθούν οι Δελφοί...

''Ο Δήμος Δελφών'' με πρωτεύουσα την Άμφισσα τι...?

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Δημάρχου Δελφών, θα υπάρξει ανοιχτή τοποθέτηση;
Θα υπάρξει γενική τοποθέτηση και στήριξη και από άλλους φορείς ;
Θα ευοδώσει αυτή η προσπάθεια ή αποτελεί ένα κύκνειο άσμα στην ταφόπλακα που έχει πέσει πάνω στην περιοχή μας;

Αυτά τα πιο βασικά από την ανασκόπηση της συνεντεύξεως σήμερα 3η του Σεπτέμβρη 2015
στον Γαλαξία fm 92,1 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου