Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΦΩΚΙΔΟΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ.


Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στην εξαθλίωση που επιχειρούν σε βάρος μας

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Φωκίδας απευθύνεται ανοιχτά και καλεί όλους τους συνταξιούχους της περιοχής  είτε είναι είτε όχι μέλη του Σωματείου μας σε διαρκή, ανυποχώρητο αγώνα για να προστατεύσουμε τη ζωή μας από τα μνημόνια διαρκείας, να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την απάντηση μας απέναντι στο νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ακολουθεί, στην ανέχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η εφαρμογή των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων έχει αρχίσει.
Ήδη, σε πρώτη φάση, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή των νόμων του δίδυμου Λομβέρδου - Κουτρουμάνη (νόμοι του 2010 - 2012) που κατεβάζει την κύρια σύνταξη από 486 σε 392,61 ευρώ σε πρώτη φάση και έπεται συνέχεια. Και κατά δεύτερο με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης με βάση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου που αυξάνει τις εισφορές για την υγεία (έτσι λένε τώρα τη νέα ληστεία των συντάξεων μας), τόσο με αύξηση του ποσοστού επί της κύριας σύνταξης αλλά και με το χαράτσι στις επικουρικές..και όλα αυτά για να έχουμε γιατρούς (που δεν έχουμε), φάρμακα, (που δεν έχουμε), Κέντρα  Υγείας (που δεν έχουμε) .και βέβαια ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (που δεν έχουμε ούτε πρόκειται ποτέ να ξαναδούμε) Με αυτό τον τρόπο όσο αφορά τις αυξημένες κρατήσεις για την υγεία οι συνταξιούχοι θα ληστευθούν κατά 700 εκατομμύρια το πρώτο χρόνο και 3,3 δις για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά είναι ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες μιας κυβέρνησης που την ψήφισε μια μερίδα του λαού επειδή θα . έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε με ένα νόμο όλους τους εφαρμοστικούς!!! Επί θύρες βρίσκονται νέα επώδυνα μέτρα που θα εφαρμοσθούν αμέσως μετά τις εκλογές:
Με βάση τα μνημόνια ένα και δύο, η εφαρμογή μιας σειράς νομοθετικών μέτρων τα οποία έχουν ψηφισθεί, γίνεται σταδιακά. π.χ η παραπέρα μείωση της κύριας σύνταξης από τα 392 με στόχο τα 240 ευρώ, η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις με στόχο την κατάργησή τους. Ο νέος υπολογισμός κύριων συντάξεων από την 1.1.15 με κατάργηση της κλίμακας υπολογισμού και την εφαρμογή ετήσιου ποσού με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. Αύξηση σε όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε άνδρες και γυναίκες.
Με βάση το καταστρεπτικό τρίτο μνημόνιο, έχουμε νέα μέτρα πάνω στα προηγούμενα. Ήδη, παραπάνω αναφέραμε αυτά που εφαρμόσθηκαν αλλά και τα νέα που έρχονται π.χ. σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, ενοποίηση ταμείων σε ένα. Μείωση της κρατικής επιχορήγησης στην κοινωνική ασφάλιση με κατάργηση του κοινωνικού της χαρακτήρα.
Επίσης σε εφαρμογή θα εφαρμοσθούν νέα φορολογικά μέτρα, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, κτλ.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
 Μία επιλογή έχουμε. Να συσπειρωθούμε στο Σωματείο μας. Να του δώσουμε δύναμη με την ψήφο μας για τη νέα Διοίκηση. Να δυναμώσουμε την Ομοσπονδία μας και τους αγώνες της. Να μην τους αφήσουμε να μας πετάξουν στα αζήτητα!!Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και εγγραφές στο Σωματείο θα γίνονται και τη μέρα των εκλογών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Θα γίνει απολογισμός της Διοίκησης, εκλογή εφορευτικής επιτροπής και αντιπροσωπεύσει μέσω της Ομοσπονδίας μας για τη ΓΣΕΕ.

Από τις 11,00 πμ και μετά θα συνεχίσουμε με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για όποιους θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές, θα συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο και από τις 11,30 θα ξεκινήσουν οι εκλογές μέχρι στις 8,00 το απόγευμα.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11,15 ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ.
(Για τη συμμετοχή στις εκλογές απαιτείτε ταυτότητα, βιβλιάριο ασθενείας και η οικονομική τακτοποίηση με συμβολική συνδρομή)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου