Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΤΕΑΣ : ΑΝΟΙΞΕ!...(επιτέλους...)


''Άρατε Πύλας...''

   Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισίματος της Βιβλιοθήκης μας και μετά από την περάτωση της ''αναβαθμίσεώς'' της, η αγαπημένη τοποθεσία συναντήσεως αναγνωστών και βιβλιοφίλων, επιτέλους ανοίγει!  
Ωσάν αρχή, δύο κυρίες,
οι οποίες απασχολούνται στην Δ.Ε. Ιτέας με πεντάμηνη σύμβαση, έχουν αναλάβει το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης και την ει δυνατόν καλύτερη λειτουργία της, προσπαθώντας (αν και απροετοίμαστες), να παρέχουν τις όποιες υπηρεσίες χρειάζονται, προκειμένου να παραμείνει η Βιβλιοθήκη ''ετοιμοπόλεμη''.  Αναμένεται δε (φανταζόμαστε), η εντός των προσεχών ημερών επανάκαμψη των εθελοντριών, ούτως ώστε η λειτουργία της, να εγγίσει τα επίπεδα υπηρεσιών της προηγουμένης Ανοίξεως.
Βεβαίως η τακτοποίησή της και ο καθαρισμός της, θα πρέπει να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα από την Δ.Ε. και όχι να αναμένεται ...το σκούπισμά της από τις  εν λόγω κυρίες.  (σχετικό άρθρο μας : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΤΕΑΣ : ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ...)

   Άνοιξε λοιπόν η Βιβλιοθήκη και το ωράριο λειτουργίας της είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 09:30' έως 13:30'.

  Εξυπακούεται και το τονίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση θα είναι προσωρινή και συντόμου διαρκείας, καθ' όσον όπως όλοι γνωρίζουν, δεν είναι δυνατόν αυτό το διαμάντι της πόλεως, αυτός ο θησαυρός γνώσεων να φυτοζωεί.  
Δεν υπάρχει ''ολίγον'' Βιβλιοθήκη.  Και μάλιστα για μια αξιοζήλευτη και πλούσια Βιβλιοθήκη όπως η δική μας.  Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην Δ.Ε, Ιτέας πρωτίστως και δευτερευόντως στον Δήμο Δελφών.  
Το ότι εδώ και 16 (δέκα έξη) μήνες μετά από την ''απουσία'' της Γιώτας δεν έχει γίνει το παραμικρό για να καλυφθεί η θέση της, πιστεύουμε ότι δεν τιμά του Αιρετούς μας.  Οι οποίοι, παρ' ότι αρέσκονται στο να παρευρίσκονται σε πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις προλογίζοντες και τιμώμενοι, εν τούτοις ο πνευματικός πνεύμων της Ιτέας, τους αφήνει αδιάφορους.

   Προς το παρόν, θα μείνουμε στην πληροφορία ότι η Βιβλιοθήκη Ιτέας άνοιξε και θα το θεωρήσουμε ότι είναι η αρχή για την οριστική λύση του προβλήματός της.   
Φθινοπωριάζει, ανοίγουν τα Σχολεία, αρχίζει η εσωστρέφεια μετά από το ''άπλωμα'' του καλοκαιριού και η Βιβλιοθήκη είναι πλέον απαραίτητη.  Σε πολλούς και για πολλά.  Είθε.


1 σχόλιο: