Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ


Η εκμετάλλευση της Αγνοίας...

   Ο ''Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων'', είναι μια Μ.Κ.Ο. με έδρα την Νίκαια (Πέτρου Ράλλη 210) και ο θεμελιώδης σκοπός της είναι ''η καλλιέργεια της διεθνούς αντίληψης, κατανόησης, συνεργασίας και αλληλεγγύης σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της UNESCO'' και ανήκει στην Ομοσπονδία Ομίλων Οργανισμών και Κέντρων UNESCO.


   Σε αυτόν τον ''Όμιλο'' έχουν συμβληθεί οι αναφερόμενοι Δήμοι.  Όχι όμως και ο Δήμος Δελφών.  Αυτή λοιπόν η ''εκπολιτιστική'' προσπάθεια
με την συνεργασία ενός λογοτύπου  όπως αναγράφεται στην αφίσα (''Εν Δελφοίς''), διοργανώνει μια ποιητική μετά μουσικής βραδιά, εμπρός ή εντός (δεν διευκρινίζεται) της οικίας-Μουσείου του Αγγέλου και της Εύας Σικελιανού  στους Δελφούς.  Και αυτό είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 5-9-2015 στις 20:00'.

  Εκτός όμως από μια δυσανάγνωστη αφίσα η οποία εκυκλοφόρησε στην περιοχή μας από εχθές και επί της οποίας δεν αναφέρεται ο Δήμος Δελφών ή έστω η Δημοτική Ενότητα Δελφών, σήμερα εδημοσιεύθη στο διαδίκτυο και η παρακάτω ανυπόγραφη παρατιθέμενη Ανακοίνωση, επί της οποίας εκτός από το έμβλημα του Δήμου Δελφών, δεν αναφέρονται ούτε η ημερομηνία εκδόσεως, ούτε ο αριθμός πρωτοκόλλου, ούτε το ποιος διοργανώνει αυτήν την εκδήλωση.  
Το εάν έχει θέσει ως προτεραιότητά του ο Δήμος Δελφών ''την αποκατάσταση της αφηγηματικής λειτουργίας του πνευματικού σπιτιού των σύγχρονων Δελφών'', είναι κάτι το οποίο όχι μόνον δεν γνωρίζουμε, αλλά φανταζόμαστε ούτε και ο ίδιος ο Δήμος το γνωρίζει, διότι σε σημερινή επικοινωνία μας με το αρμόδιο επί των πολιτιστικών τμήμα του Δήμου μας, μας εδηλώθη παντελής άγνοια και της εκδηλώσεως και της ανακοινώσεως...

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 3 (τρεις) εξαίρετοι άνθρωποι της ποιήσεως (μαζί και ο συντοπίτης μας Ηλίας Παπακωνσταντίνου) θα συναντηθούν σε εκείνον τον χώρο, όπου και θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων, ενώ θα υπάρξει ζωντανή μουσική και τραγούδι.

Ανεξαρτήτως της ποιότητος των αναφερομένων ποιητών και της επιτυχούς ή όχι εκβάσεως αυτής της εκδηλώσεως, εμείς έχουμε να κάνουμε μια ερώτηση στον Δήμαρχό μας και θα περιμένουμε την δημόσια απάντησή του :

   Είναι ενήμερος ο Δήμος Δελφών για αυτήν την δραστηριότητα στην οικία του Σικελιανού;  Έχει συγκατανεύσει αυτός ο ίδιος για αυτήν την ενέργεια της εν λόγω Μ.Κ.Ο. εντός της ''επικράτειάς'' του;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου