Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κ.Ε.Π. ΙΤΕΑΣ : ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ...ΒΛΑΚΕΙΑΣ!


Ανομολόγητον!!!...

   Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη ότι δεν είναι δυνατόν η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Δήμου (και του Νομού) και μάλιστα με πρόσθετο πληθυσμιακό φόρτο αυτήν την εποχή λόγω της παραθεριστικής περιόδου, να μην έχει σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αντέδρασε, έστω και με καθυστέρηση 2 μηνών και έδωσε λύση.
Έτσι, μετά από εισήγηση της αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ιτέας, ο υπηρεσιακός Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, έστειλε υπηρεσιακό έγγραφο σε υπάλληλο της Δ.Ε. Ιτέας (με ενυπόγραφη παραλαβή παρακαλώ...), τον οποίον διέτασσε (!)... (επί λέξη : ''εντέλεσθε''...), να αναλάβει καθήκοντα στο Κ.Ε.Π. Ιτέας.

Το ότι ο υπηρεσιακός Δήμαρχος, δεν έχει εκ του Νόμου το δικαίωμα να ''διατάξει'' Υπηρεσιακή Μεταβολή Δημοτικού Υπαλλήλου, είναι κάτι προσπεράσιμο.  Ανάγκη υπήρχε και σκέφθηκε ο άνθρωπος, να την εξυπηρετήσει με οποιονδήποτε τρόπο.  Εξ άλλου, είχε και μια εισήγηση στα χέρια του. Την νομιμότητα της πράξης του θα κοίταζε;...

Έστειλε λοιπόν άρον-άρον έναν υπάλληλο στο Κ.Ε.Π. Ιτέας, για να εξυπηρετηθεί (λέει), ο ταλαιπωρούμενος μόνιμος και ευκαιριακός πληθυσμός της πόλεως.  Υπήρξε αντίδραση από διαφόρους, εάν και κατά πόσο θα πρέπει να προσβληθεί νομικά η απόφαση του Δημάρχου
(σ.σ. : ο εν αναμονή Δήμαρχος, υπεσχέθη για το θέμα, την επαναφορά στην ...νομιμότητα).
Τελικώς όμως, μετά από μια ολιγοήμερη απουσία, λόγω της (δικαιούμενης) άδειάς του ο ''εντελόμενος'' υπάλληλος, πήγε στο Κ.Ε.Π. Ιτέας προ 4 ημερών και το άνοιξε.

Υπάρχουν όμως, 2 (δυο) ''μικρές'' λεπτομέρειες, οι οποίες εμποδίζουν την παροχή υπηρεσιών προς τον οποιονδήποτε, ο οποίος θα ζητούσε την βοήθεια του Κ.Ε.Π.
1.  Ο εν λόγω υπάλληλος, δεν γνωρίζει το αντικείμενο εργασιών του Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκπαιδευτεί για αυτή την δραστηριότητα.  Επί πλέον, δεν τον ενημέρωσε κανείς, έστω και στοιχειωδώς για το πλήθος και το είδος των παρεχομένων υπηρεσιών από το Κ.Ε.Π. πολύ δε περισσότερο, για το πώς είναι δυνατόν και με ποιόν τρόπο, αυτή η δυνατότητα της υπηρεσίας, να καταλήξει στον πολίτη.
2.  Όλες οι πράξεις στα Κ.Ε.Π. πραγματοποιούνται μέσω των υπολογιστών.  Με την προϋπόθεση, ο κάθε χειριστής-υπάλληλος του υπολογιστή, να έχει προσβασιμότητα σε αυτόν και στα προγράμματά του.  Δηλαδή να έχει ''χρεωθεί'' από τον Δήμο, με κωδικό εισόδου στον υπολογιστή, το γνωστό σε όλους μας ως ''password''.  Έ, λοιπόν, στον συγκεκριμένο υπάλληλο, ΔΕΝ έχει χορηγηθεί κωδικός εισόδου για τον υπολογιστή του Κ.Ε.Π. !!!...
(πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εθελόντρια, με εν ισχύ κωδικό και προϋπηρεσία στο Κ.Ε.Π. Ιτέας, η προσφορά της οποίας όμως, απερρίφθη...)

Και οι 2 λεπτομέρειες, είχαν επισημανθεί στους ''αρμοδίους'', προ της εντολής...

Συνεπώς, η μόνη χρησιμότητα των γραφείων του Κ.Ε.Π. Ιτέας αυτές τις ημέρες είναι, η παροχή δροσιάς (λόγω κλιματιστικών), προς όλους όσους έχουν πρόβλημα με τις ζέστες του Αυγούστου...
Όσοι οι θερμενόμενοι, προσέλθετε.
Για τους υπολοίπους, τους έχοντες ανάγκη τις πραγματικές υπηρεσίες του Κ.Ε.Π., αναμείνατε.
Το Κ.Ε.Π. Ιτέας είναι κλειστόν λόγω βλακείας!...

10 σχόλια:

  1. Τσαπατσουλιάς το ανάγνωσμα η δήθεν εξυπηρέτηση των πολιτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φταίνε αυτοί που ήταν δήμαρχοι Ιτέας τα προηγούμενα χρόνια και δεν φρόντισαν το ΚΕΠ να έχει μόνιμο προσωπικό, ίσως το μοναδικό σε όλη τη χώρα, και τώρα αυτες που υπήρχαν ήταν αποσπασμένες απο αλλα ΚΕΠ εκτός του πρώην δήμου Ιτέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παπαγαλάκι ....είστε κ. Επίκουρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μεταφέρονται συνολικά 11 διοικητικές διαδικασίες του Λιμενικού Σώματος, που απαιτούνταν για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου στα πλοία, την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αυτά και σε εγκαταστάσεις πλωτών ναυπηγημάτων ή μόνιμης αγκυροβολίας πλοίων, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

    Για το θέμα αναμένεται να υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ναυτιλίας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στόχος του υπουργείο Ναυτιλίας είναι να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και της επιχειρηματικότητας αλλά και να αποδεσμευτεί σημαντική δύναμη του Σώματος από γραφειοκρατικές διαδικασίες και να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρησιακά καθήκοντα.

    Επίσης, στην κοινή υπουργική απόφαση θα προστίθενται διατάξεις που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία που υφίσταται για τα θέματα άσκησης υπαίθριου εμπορίου και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους χώρους ευθύνης του ΛΣ με εκείνη της Ελληνικής Αστυνομίας.

    ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

    ΝΙΚΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΔΙΛΑ
    ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΥΚ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

    ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ??????


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΑΝΑΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΑΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο, έτσι είναι. Μόνον, το ''υπηρεσιακός'', το βάλαμε χάριν εμφάσεως, λόγω του ότι σε 24 ημέρες αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή, ο δε κος Μανανάς, ήταν ο μόνος υποψήφιος για την θέση του παραιτηθέντος Δημάρχου προ 3μήνου. Έτσι κι αλλοιώς, ήταν και είναι διαδικαστική η παραμονή του στην θέση. Ευχαριστούμε για τον σωστό σχολιασμό.

      Διαγραφή
  6. όλα οσα γραφετε είναι ανυπόστατα, δεν προκειται για υπηρεσιακη μεταβολή αλλά για ανάθεση καθηκόντων σε έναν τεμπέλη υπάλληλο που δεν πράττει τιποτα. εάν κυριε Επίκουρε γραφετε ορθά απευθυνθείτε αρμοδίως , έχετε δικαιωμα ως πολίτης να μάθετε και να αναζητήσετε έγγραφα και εγκυκλίους και μετά να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ όλες τις αηδίες που έχετε αραδιάσει. Εκτίθεστε ασυστόλως!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη, είχαμε απευθυνθεί προ της δημοσιεύσεως του άρθρου, σε ''αρμοδίους'' για την εγκυρότητα της καταγγελίας η οποία έχει γίνει από πλευράς του Συλλόγου των Εργαζομένων.
      Θα ανακαλέσουμε πολύ ευχαρίστως ''όλες τις αηδίες που έχουμε αραδιάσει...'' όπως μας ζητάτε, εφ' όσον η νέα Δημοτική Αρχή, ανακαλέσει έστω και προφορικά, την πρόσφατα διατυπωμένη θέση της.
      Τα περί ''Τεμπέλη'' κ.λ.π., δεν είμαστε εμείς σε θέση να τον κρίνουμε και να τον χαρακτηρίσουμε, όπως εσείς, ο οποίος φανταζόμαστε θα είστε πιο κοντά στο εργασιακό περιβάλλον του. Μιας και φαίνεται ότι γνωρίζετε αρκετά πράγματα από τις Δημοτικές Υπηρεσίες του Δήμου μας.
      Εξυπακούεται ότι, δεν μας ενδιαφέρει η οποιαδήποτε αλλαγή ''ανάθεσης καθηκόντων'' για τον οποιονδήποτε Δημ. Υπάλληλο, παρά μόνον η λειτουργία του ΚΕΠ, από εξουσιοδοτημένον υπάλληλο, ο οποίος να γνωρίζει τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Για αυτό και το άρθρο μας.

      Διαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΑΝΕΓΝΩΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ. ΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΚΟΥΡΕ, ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΑΣ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ . ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ Η ΚΥΡΙΑ ΦΟΥΣΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή