Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΜΑΝΑΝΑΣ - ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ : ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ...


Συντονισθείτε !...
Λίγα μείνανε...

   Μέσα σε όλα όσα ταλαιπωρούν τον ''κακόμοιρο'' Δήμο μας, προέκυψε και η ασυνεννοησία των Δημάρχου - Αντιδημάρχου, για την ''μοιρασιά'' των αποφάσεων, προκειμένου να ''δωθούν'' κάποιες απ' ευθείας αναθέσεις παροχής υπηρεσιών και προμήθειας υλικών του Δήμου Δελφών.
 Ειδικά τώρα στα ''τελειώματά'' τους, με την νέα Δημοτική Αρχή, ανίσχυρη ακόμη να επιβάλει την θέλησή της.  Απλώς να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και να συλλογίζεται ότι θα παραλάβει, ...απομεινάρια.
   Ο λόγος για την σημερινή αναφορά μας, έχει να κάνει με την απ' ευθείας ανάθεση του ίδιου έργου, δυο φορές στον ίδιον άνθρωπο, με διαφορετικά ποσά, σε διαφορετικές ημερομηνίες, με το ίδιο όμως από 10-3-2014 σκεπτικό-μελέτη-τεχνική περιγραφή της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.  Με την πρώτη φορά να είναι από τον ακόμη Αντιδήμαρχο και μετά από έναν μήνα, την για δεύτερη φορά, από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου.

   Έχουμε λοιπό δύο αποφάσεις δημοσιευμένες στο ''diaygeia'' :
-  ΑΔΑ : ΒΙΦΔΩ9Θ-6ΕΙ  αρ. πρωτ. 13.593/12-5-2014  (Μαντζώρος)  για ποσό 3.001,20 ευρώ
-  ΑΔΑ : 6Τ0ΙΩ9Θ-ΠΕΔ  αρ. πρωτ. 17.750/19-6-2014  (Μανανάς)    για ποσό 20.614,80 ευρώ
οι οποίες αναφέρονται και περιγράφουν το ίδιο έργο, ενώ όλα τα λαμβανόμενα ''υπ' όψιν'', είναι τα ίδια.  Δεν αλλάζει τίποτε.  Το μόνο αξιοσημείωτο είναι, ότι στον σχετικό κωδικό ΚΑ 20-6162.007  περί ταφής απορριμάτων, υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση 24.000 ευρώ και μνημονεύεται και στις δυο αποφάσεις.






































   Με αφορμή την εμφάνιση του ονόματος του αναδόχου του συγκεκριμένου έργου και μετά από μια μικρή έρευνα την οποία πραγματοποιήσαμε στο διαδίκτυο, εντοπίσαμε 11 (έντεκα) απ' ευθείας αναθέσεις στον ίδιο άνθρωπο εκ μέρους του Δήμου Δελφών, από τις 19-10-2012 έως και σήμερα.  Αυτό το αναφέρουμε ως παράδειγμα, για τον απλό λόγο του ότι, παρατηρείται το φαινόμενο των απ' ευθείας αναθέσεων με μεγάλη συχνότητα (σχεδόν κατ' εξακολούθηση) και σε άλλους αναδόχους έργων και υπηρεσιών εκ μέρους του Δήμου Δελφών.  Πέραν των σποραδικών ''φίλιων'' αναθέσεων.
Και μόνον για την ιστορία, παραθέτουμε τις ΑΔΑ για τον συγκεκριμένον ανάδοχο, χωρίς να έχουμε λόγους αμφισβήτησης της καλής ποιότητος των παρεχομένων υπηρεσιών του.

- ΑΔΑ : Β43ΓΩ9Θ-ΡΡΒ/19-10-2012     Εργασίες ταφής απορριμάτων Δ.Ε. Γραβιάς
- ΑΔΑ : Β4ΣΗΩ9Θ-Κ6Λ/23-11-2012     Εκχιονισμοί Δ.Ε. Γραβιάς
- ΑΔΑ : Β4ΣΗΩ9Θ-ΜΩΓ/23-11-2014    Εκχιονισμοί Δ.Ε. Παρνασσού
- ΑΔΑ : Β4Μ1Ω9Θ-ΧΟΣ/21-12-2012    Εργασίες ταφής απορριμάτων Δ.Ε. Γραβιάς
- ΑΔΑ : ΒΕΦΣΩ9Θ-4Δ5/24-12-2012     Εργασίες ταφής απορριμάτων Δ.Ε. Παρνασσού
- ΑΔΑ : ΒΕΖΞΩ9Θ-ΘΙΣ/6-6-2013         Αποκατάσταση οδικού δικτύου από θεομηνίες
- ΑΔΑ : ΒΛ4ΜΩ9Θ-Γ5Ν/24-7-2013       Εργασίες καθαρισμού ΧΑΔΑ
- ΑΔΑ : ΒΛΓΩΟΕΣ0-70Κ/2-12-2013     Μεταφορά υλικών επίχωσης
- ΑΔΑ : ΒΛΓΚΩ9Θ-Ξ9Ζ/18-12-2013      Εκχιονισμοί Δ.Ε. Καλλιέων
- ΑΔΑ : ΒΙΦΔΩ9Θ-6ΕΙ/12-5-2014         Εργασίες ταφής απορριμάτων
- ΑΔΑ : 6Τ0ΙΩ9Θ-ΠΕΔ/19-6-2014         Εργασίες ταφής απορριμάτων

   Πάντως, εάν συνεχισθούν με τον ίδιο ρυθμό οι αποφάσεις των απ' ευθείας αναθέσεων, έστω και χωρίς συνεννόηση, είναι σίγουρο ότι δεν θα περισσέψει ούτε ...οδοντογλυφίδα από το ήδη υπερχρεωμένο Δημοτικό Ταμείο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή.
Περί συμπερασμάτων, ουδείς λόγος...

4 σχόλια:

  1. Προς τον άγνωστο φίλο σχολιαστή.
    Παρ' ότι παρακολουθούμε καθημερινά την ''βιομηχανία'' αναθέσεων στον Δήμο Δελφών, εν τούτοις δεν γνωρίζαμε την ΑΔΑ : 6Τ0ΙΩ9Θ-ΠΕΔ. Έχετε δίκιο για την συγκέντρωση εξειδικευμένων πληροφοριών ανά υπογράφοντα και ανάδοχο και μας βοηθήσατε πάρα πολύ. Είχαμε απελπιστεί από την συλλογή ...μαργαριταριών.
    Κατά πώς φαίνεται, στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, δεν διεκδικείτο απλά ο Δήμος, αλλά πολλά περισσότερα πράγματα. Και εάν το θελήσει η νέα Δημοτική Αρχή, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Για πρόσωπα και για πράγματα.
    Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ? ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕΙ ? ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ . ΚΑΙ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ? ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μένει να έρθει και η τρίτη ανάθεση για να μην πάει χαμένο το υπόλοιπο ποσό (384€ με το ΦΠΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 23/6/14, 5.30μμ, Ε.Ο. Λαμίας Αθηνών, σταθμός βενζίνης, κοντά στην Αταλάντη. Ένα Skoda γεμίζει αέριο. Ενδιαφέρομαι για την οικονομία και απόδοση του αυτοκινήτου. Ο ιδιοκτήτης, πωλητής κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην ευρύτερη περιοχή με βάση την Αμφίκλεια, μου απαντάει σχετικά και με ρωτάει πού κινούμαι εγώ. Μεταξύ Γαλαξιδιού και Αθήνας, του απαντάω. Και αρχίζει: «Σωθήκατε στο Δήμο σας από το μεγαλύτερο αρπακτικό, τον Μαν… Και αδελφός σου να είναι, θα στο πω. Δεν υπήρξε δουλειά χωρίς υπερτιμολόγηση και μίζα. Και τον υποστήριζαν όλοι, δεξιοί-αριστεροί. Και οι χειρότεροι είναι οι μόνιμοι στο Δήμο, όπως πχ ένα μηχανικός, ο Λά… Να δούμε πώς θα ‘ναι οι καινούργιοι.» Τέλος ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή