Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ


Ένα τοπικό ''καψώνι''

    Σύμφωνα με την επιστολή του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδος, κάποιοι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους, ωσάν νεοσύλλεκτους, με προφορικές διαταγές δίκην ''καψωνιού''.  Και αυτό να συμβαίνει σε μια περιοχή, με ένα Σωφρονιστικό Ίδρυμα, αυτό του Μαλανδρίνου, του οποίου η πληρότητα, ήδη έχει αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας, η δε ετοιμότητα του Προσωπικού να είναι δεδομένη και πολύ μακρυά από τις έννοιες της ''ρουτίνας'' και της ''χαλαρότητας''.  Αντιληπτόν είναι ότι, αυτού του είδους η ''προνομιακή'' αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων, μόνον την φθορά και το λάθος θα έχει ως αποτέλεσμα.
 Και μάλιστα, να αντιμετωπίζεται μια τόσο δύσκολη, επικίνδυνη και εύθραυστη κατάσταση, με τέτοιου είδους προφορικές εντολές.
Εμείς, αναδημοσιεύουμε την επιστολή της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδος, για έναν και μοναδικό λόγο : 
Το έργο της Αστυνομίας είναι η αστυνόμευση και η πρόληψη του εγκλήματος. Και αυτό το λένε οι ίδιοι οι Αστυνομικοί.  Και εμείς συμφωνούμε μαζί τους.

******************************************************    


ΑΜΦΙΣΣΑ 15-03-2014
Π Ρ Ο Σ : ΜΕΛΗ Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

ΚΟΙΝ: 1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
2) Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε.
3) Α.Δ. ΦΩΚΙΔΑΣ
4) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
5) ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Απογευματινές ώρες της Παρασκευής 14 Μαρτίου 2014, το προεδρείο της ένωσής μας, μετά από τηλεφωνικές επαφές που είχε με τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων ενώσεων Αστυνομικών υπαλλήλων της Λάρισας, των Τρικάλων και της Αργολίδος, όπου και εκεί εδρεύουν σωφρονιστικά καταστήματα, διαπίστωσε ότι τα έκτακτα μέτρα φρούρησης των φυλακών Μαλανδρίνου που είχαν ληφθεί από τους συνάδελφούς μας των ομάδων και της Δ.Υ., είχαν ισχύ μόνο στην δική μας περιφέρεια και σε καμία από τις παραπάνω.
Κατόπιν, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Αντιπρόεδρο Διοικητικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, τον οποίο και ενημερώσαμε για το ανωτέρω θέμα και ζητήσαμε την παρέμβασή του προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν υπάρχει κάποια Διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ή εάν πρόκειται για μία ακόμη φορά για προφορική διαταγή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε.
Ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας, ο κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ επικοινώνησε άμεσα με τον κ.Επιθεωρητή, ο οποίος του γνώρισε ότι δεν υπάρχει καμία διαταγή από το Αρχηγείο για τα προαναφερθείσα μέτρα και ότι θα παρέμβει άμεσα, έτσι ώστε να σταματήσουν αυτά.
Έτσι και εγένετο και μετά από μερικά λεπτά, με εντολή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε προς την Α.Δ. Φωκίδας, έπαψε να ισχύει η προηγούμενη προφορική Δ/γή της.
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μέσα σε λίγες μέρες, οι συνάδελφοί μας κλήθηκαν να εφαρμόσουν ξανά προφορική διαταγή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε. Η ένωσή μας και όπως αποδείχτηκε και το ίδιο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι αντίθετη απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και δεν θα αφήσει κανέναν να πράττει κατά το δοκούν χρησιμοποιώντας αστυνομικές δυνάμεις για τέτοιου είδους μέτρα, εγκαταλείποντας το βασικό ρόλο της Αστυνομίας που είναι η αστυνόμευση και η πρόληψη του εγκλήματος.
Ευχαριστούμε τον κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ για την παρέμβασή του και τον κ.Επιθεωρητή για την άμεση ανταπόκρισή του.
Είμαστε πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα συνεχίζουμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα αυτών με κάθε δυνατό τρόπο και προτρέπουμε αυτούς να μας ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε θέμα άπτει της αρμοδιότητάς μας και αφορά υπηρεσιακά και προσωπικά προβλήματα.-

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο                                                    Ο
Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                       ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος

5 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;;; ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ Π.Χ. ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΝΑ ΒΟΥΤΑΕΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ;;;; ΕΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ. ΕΣΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσον αφορά το blog και τον διαχειριστή του, δεν διεκδικούμε ούτε σοφία ούτε λογιότητα. Απλά μεταφέραμε τον προβληματισμό των Αστυνομικών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μόνον στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Μαλανδρίνου υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα και σε κανένα άλλο στην Ελλάδα. Και μάλιστα όπως προέκυψε, με προφορική διαταγή.
      Σίγουρα όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς και με τους εγκληματίες φυλακισμένους και καλά φρουρούμενους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιοι πρέπει να εξαντλούνται παρατεταμένα σε υπηρεσίες χάριν προφορικών διαταγών κάποιου, με τις οποίες διαφωνεί και η ηγεσία του Σώματος. Το λάθος σε τέτοιες καταστάσεις, είναι εύκολο να φανεί.

      Διαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΟΥΡΑΚΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΦΑΝΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα φίλε μας, είναι τόσο σοβαρό, ώστε η οποιαδήποτε διάθεση του οποιουδήποτε να το χρησιμοποιήσει για δικούς του λόγους ή για δημοσιότητα, είναι καταδικαστέα. ''Κιτρινισμός'' επάνω σε φέρετρο απαγορεύεται.
      Και βεβαίως θα πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν. Δεν είναι απλά ένα ''τυχαίο'' περιστατικό. Ήταν προδιαγεγραμμένο! Και δυστυχώς, η ορφάνια δεν υπάκουσε σε ''προφορικές διαταγές''...
      Με όλη την λύπη μας, σκεπτόμαστε την οικογένεια του εκλιπόντος, εκφράζοντας την αγανάκτησή μας για την αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων από τους ''αρμοδίους''.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΧΘΕΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ!!!ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΑ ΚΑΛΥΒΙΑ -ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ? ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΟΡΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή