Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ...ΝΕΡΑΝΤΖΙΤΙΑ


Η Ιτέα (όντως) όζει!!! (δηλ. ..ζέχνει)

  Ώρα 10:45' σήμερα το πρωί, ημέρα Σάββατο 16-3-2013 στην Ιτέα.  Υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα με το αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, επί της Λεωφόρου Ηρώων, απέναντι απο το Ξενοδοχείο ''ΝΑΥΣΙΚΑ''.  Ο δρόμος έχει κλείσει από την πλευρά της καθόδου προς την παραλία, τις 2 τελευταίες ημέρες και οι τιτάνιες προσπάθειες των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, είναι άξιες θαυμασμού.  Προσπαθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με την βοήθεια εργολάβων και μηχανικών, να επισκευάσουν την/τις βλάβη/ες και να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν  σε χρήση η Λεωφόρος Ηρώων. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο-κόμβο, είναι και πολυσύχναστος και λίγο έως πολύ, υπήρχε μιά μικρή κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το ζητούμενο όμως δεν ήταν αυτό, αλλά το ότι κάποιος ''υπεύθυνος'' εκεί, στην αγωνία του για να απομακρυνθούν το ταχύτερο απο εκεί τα ακατέργαστα λύματα, τα νερά και οι λάσπες, έδωσε εντολή και φορτώθηκαν τα περί ών ο λόγος ακατέργαστα, με την βοήθεια φορτωτή, σε ένα φορτηγό του Δήμου (όχι βυτίο) και να τα απομακρύνει από εκεί.  Η ιδέα, μάλλον δεν ήταν καλή και σε συνδιασμό με το ότι ο οδηγός ακολούθησε το δρομολόγιο Καποδιστρίου-Μεταμορφώσεως-Περιφερειακός, αντιλαμβάνεται κανείς το τί ακολούθησε.... Από την μή στεγανή καρότσα του φορτηγού, να πέφτουν τα ...πάντα στο οδόστρωμα, και μετά από λίγη ώρα, η Μεταμορφώσεως να έχει μετατραπεί σε...Σκίτσα!
  Η αντίδραση ήταν άμεση απο καταστηματάρχες και πεζούς και πλέον το γενόμενο δεν επαναλήφθηκε.  Έγιναν προσπάθειες να απομακρυνθούν τα λύματα και μετά απο αρκετή ώρα, εμφανίστηκε και το μηχάνημα καθαρισμού των δρόμων.
   Μέχρι όμως να σταματήσει αυτή η άδικη για την πόλη κατάσταση, όντως η Ιτέα δοκίμαζε οσμές και δημόσιο θέαμα.  Αποκριές γάρ, χρειάζονται και αυτά. Και ελπίζουμε να είναι τα τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου