Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ vs ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Από το 2010 στο 2013 - Τί άλλαξε ;

    Το σημερινό άρθρο είναι προσφορά και εξαιρετική αφιέρωση του blog, στους κατοίκους απ' τα Καστέλλια, οι οποίοι με την στάση τους το τελευταίο δεκαήμερο, κυριολεκτικά δίδαξαν.

     Δημοσιεύουμε σήμερα 3 (τρείς) αποφάσεις του τελευταίου Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομού Φωκίδος, καθώς και τους συμμετέχοντες σε αυτό, το οποίο για όσους δεν ενθυμούνται να επαναλάβουμε :
-  Πραγματοποιήθηκε στις 21-12-2010 στην Άμφισσα, 4 (τέσσερεις) ημέρες πριν απ' τα Χριστούγεννα και μερικές ημέρες μετά από την ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει προέλθει από τις εκλογές του προηγούμενου Οκτωβρίου, για τον νέο ''Καλλικρατικό'' Δήμο Δελφών.
-  Τελευταίος Νομάρχης (ο και συγκαλών εκείνο το Νομ. Συμβούλιο) ο κος Νικόλαος Φουσέκης
-  Πρώτος Δήμαρχος του νέου Δήμου ο κος Νικόλαος Φουσέκης, ο οποίος παρ' ότι είχε προ ημερών ορκισθεί σαν Δήμαρχος, θεώρησε καλόν να μην αφήσει εκκρεμμότητες στην κλείνουσα Νομαρχία.
-  Σε εκείνο το Νομ.Συμβούλιο, το ενδιαφέρον είχε στραφεί σε εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις αρκετών  Μ.Π.Ε. οι οποίες είχαν υποβληθεί από τις γνωστές εξορυκτικές εταιρείες της περιοχής, ενώ οι ενστάσεις των παρευρισκομένων, είχαν ανεβάσει τους τόνους αντιπαράθεσης σε υψηλά επίπεδα.
Αλλά ο τότε Νομάρχης, ήταν ανένδοτος. 
Ανάμεσα στις πρός έγκριση Μ.Π.Ε. ήταν και αυτές τις οποίες δημοσιεύουμε σήμερα και έχουν σχέση με τα Καστέλλια, την Γραβιά, τον Αποστολιά και όλη την ευρύτερη περιοχή. Εγκρίσεις δόθηκαν τότε. 
Τι να έχει αλλάξει άραγε, μέσα σε 3 (τρία) χρόνια, από τους τότε εγκρίνοντες  και νυν  υπερασπιστές των κατοίκων και του περιβάλλοντος;
Τα σίγουρα όμως είναι 2 πράγματα :
1.  Τα ''χαρτιά'' δεν λένε ψέμματα και
2.  Ο Συνδυασμός της κας Γαζή, άν και παρών, δεν συμμετείχε στην συζήτηση. 

Οι Αποφάσεις
-------------------
 ----------
 --------
 --------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου