Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

37οι ΔΕΛΦΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι 37οι Δελφικοί Ποιητικοί Αγώνες,


Το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου 2022, η «Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών» Π.Ε.Λ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει τους 37 ους Δελφικούς Ποιητικούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών!

Η ποίηση μυσταγωγείται στον ιερό χώρο των Δελφών, όπου το ελληνικό πνεύμα βρήκε την θεία Απολλώνια έκφρασή του. Έλληνες ποιητές απ’ όλα τα μήκη της Υφηλίου ενώνουν τη φωνή τους, σε μια μοναδική ποιητική μυσταγωγία!

Οι αγώνες αυτοί, οι οποίοι τελούνται από την ΠΕΛ ανελλιπώς όλα τα χρόνια, στο πνεύμα των αρχαίων Δελφικών αγώνων, που αναβίωσε ο Άγγελος Σικελιανός, έχουν ως έπαθλο ένα κλωνάρι δάφνης, ως προσκύνημα και πεποίθηση πως, παρά τις χρόνιες συστηματικές επεμβάσεις πάνω στις αξίες έξωθεν και έσωθεν, υπάρχει το «Ευ αγωνίζεσθαι» και η ευγενική άμιλλα ζει!

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, επί σαράντα τρία έτη συμβάλλει στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας διασώζοντας και διαδίδοντας πολιτισμό! Διοργανώνει τρεις(3) ετήσιους διαγωνισμούς, με κορυφαίο, τον ποιητικό διαγωνισμό των Δελφικών Αγώνων!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Σάββατο το βράδυ για πρώτη φορά εφέτος, στο κέντρο ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ποιητές - μέλη της ΠΕΛ θα απαγγείλουν με συνοδεία πιάνου, με τον διακεκριμένο πιανίστα Ν. Φυλακτό ποιήματά τους. Θα ακολουθήσει δεξίωση στον ίδιο χώρο.

Το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου θα απαγγελθούν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους ποιητές τα προκριθέντα ποιήματα και θα ακολουθήσει το απόγευμα η τελετή απονομής των βραβείων.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με το κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών.

Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κούκης, ο δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής- θεατρολόγος, ο επιχειρηματίας και στιχουργός κ. Σταύρος Γαλανάκης, ο Δήμαρχος των Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κύριος Νάνος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλοι.

Οι Ποιητικοί Αγώνες των Δελφών, κορυφαίο ποιητικό γεγονός στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας, δίνουν κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους έλληνες ποιητές που συμμετέχουν, να βιώσουν το πνεύμα των αρχαίων πνευματικών αγώνων, και να συμβάλουν αξιακά, καθώς η εποχή και η κοινωνία ταλανίζεται από κίβδηλα πνευματικά είδωλα.

Σκοπός μας η εξέλιξη και η ανάδειξη της λογοτεχνικής δημιουργίας μέσα από τις νέες γενιές, καθώς και η διατήρηση και αξιοποίηση της πνευματικής μας κληρονομιάς στα πλαίσια των ανθρωπιστικών και πολιτισμικών αξιών.


Στοιχεία επικοινωνίας:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΓΕΡΑΝΙΟΥ 41 - ΟΜΟΝΟΙΑ – Τ.Κ. 10431 – ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 3302550 Email: pelogotechnon.new@gmail.com

6974259054 Πρόεδρος: Αγγελική Ψακή Κωβαίου

6945768633 Υπευθ.δημ. σχέσεων – Έφορος: Βασίλειος Ρ Φλώρος

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064480070739


1 σχόλιο: