Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ ΣΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ"

 

Εγκαινιάστηκε ναός του Απόλλωνα 

στην Νότια Ιταλία

  Ένας καινούργιος ναός αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή  Monteiasi της Νότιας Ιταλίας, αναφέρει η La Gazzetta . del Mezzogiorno .

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Greek City, δεν πρόκειται για αποκατάσταση αρχαίων ερειπίων, ούτε για μετατροπή υφιστάμενων κατασκευών, αλλά για μια κατασκευή που χτίστηκε από την αρχή από τη θρησκευτική οργάνωση "Pietas", η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για την κατασκευή του ναού του Δία στη Ρώμη, της Minerva Medica στο Pordenone και του Απόλλωνα. στο Παλέρμο.

Χθες ήταν η σειρά της Απουλίας να χαιρετίσει τα εγκαίνια του πρώτου ναού στην περιοχή, μια εκδήλωση που, χάρη στη δημόσια ιεροτελεστία του αγιασμού, με απαγγελία ποιημάτων στα λατινικά και αρχαία ελληνικά, τράβηξε το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά και των πιστών των εθνικών θρησκειών.. 

Η εκ νέου ανακάλυψη των αρχαίων, όχι μόνο σε πολιτιστικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο, είναι πλέον ένα διαδεδομένο φαινόμενο στην Ευρώπη, από την Ελλάδα έως τις δημοκρατίες της Βαλτικής, από την Ισλανδία έως την Ιταλία  καυχιέται ο «Pietas», ο πιο δομημένος οργανισμός. με περισσότερα από 1.600 μέλη. 

«Το δικό μας είναι ένα πολύ μακρύ μονοπάτι, με βαθιές ρίζες», είπε ο Τζουζέπε Μπαρμπέρα, πρόεδρος της ένωσης και ποντίφικας της κοινότητας, η οποία είναι εγγεγραμμένη από το ιταλικό κράτος. «Είμαστε μια ταχέως αναπτυσσόμενη πραγματικότητα, με προσκολλήσεις από όλη την Ιταλία και σταθερές σχέσεις με ξένες χώρες ξεκινώντας από την Ινδία ».

Όσο για τον ναό, η χθεσινή πρωτοβουλία δεν πρέπει να θεωρηθεί μεμονωμένο κατόρθωμα: «Η λατρεία μας είναι κυρίως οικιακή και δεν προσηλυτίζουμε αλλά δημιουργούμε ναούς ως σημείο αναφοράς για την κοινότητα και τη συλλογικότητα».

«Όποιος θέλει να επισκεφτεί θα είναι ευπρόσδεκτος. Η πρόσβαση είναι δωρεάν και θα αρκεί να κοιτάξει έξω στη Via Cristoforo Colombo στο Monteiasi. Τώρα η Απουλία έχει επίσης φυσική αναφορά στην επικράτειά της. Και για όσους χτυπούν, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές », κατέληξε ο Μπάρμπερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου