Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΖΑΡΙ" ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ - φωτογραφίες

 Η τελευταία ημέρα του

  Χωρίς την πληθώρα και την ποικιλία εμπορευμάτων άλλων εποχών, αλλά με την ίδια σχεδόν "ανάγκη" των κατοίκων όπως συμβαίνει και για πάρα πολλά παρελθόντα έτη, για να το επισκεφθούν, να το επεξεργασθούν, να το απολαύσουν και στο τέλος για να προμηθευθούν από εκεί χρηστικά και απαραίτητα πράγματα για όλους και για τα "σπιτικά" τους.
  Ακόμη και η έκταση την οποία καταλάμβανε το εφετεινό "παζάρι", ήταν περίπου η μισή πλατεία της Κοινότητος, με μόλις 1 (έναν) διάδρομο και τον μικρόν δυτικόν παράδρομό της. Με υπαίτιον, τον Covid-19.  Χάριν του οποίου και οι προσελθόντες έμποροι (πανηγυριώτες) ήσαν ολιγότεροι και βεβαίως και οι επισκέπτες.  
Εξυπακούεται ότι, δεν υπήρχαν εφέτος (όπως και επέρυσι) "όργανα", με αποτέλεσμα η Κίρρα να είναι "μουγγή" αυτές τις πανηγυρικές νύκτες.

  Το "παζάρι" όμως, τα είχε όλα :  Από ενδύματα, εσώρουχα, υποδήματα, κουζινικά και λευκά είδη, έως παιχνίδια, εργαλεία, κρίκους, λουκουμάδες και χαλβά Φαρσάλων!
 
  Την τιμητική τους είχαν τα πέριξ της πλατείας καταστήματα (Καφενείο, Καφε-μπάρ, Ψητοπωλείο, Ταβέρνα), προσφέροντας εκτός από τα υπέροχα παρασκευάσματά τους, αυτήν την μοναδική άποψη του θαλάσσιου νότιου ορίζοντα, ετούτες εδώ τις ολόδροσες τελευταίες βραδιές του Αυγούστου.
Χρόνια Πολλά!  Και του χρόνου καλύτερα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου