Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΥΡΚΑΪΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ!...

 Παρά λίγο...

  Ανάμεσα από την περιοχή "Τουμπανάρια" και το Κρόκι, στην δυτική άκρη της εποικισμένης περιοχής "Λιβάδι" Παρνασσού, εκδηλώθηκε λίγο μετά από τις 14:00' πυρκαϊά, η οποία όμως, έγινε γρήγορα αντιληπτή και κινητοποιήθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία. Η πυρκαϊά άρχισε να καίει έλατα και αξίζει να σημειώσουμε ότι, εκείνη η περιοχή είναι η αρχή, για τον προστατευόμενο εθνικό δρυμό Παρνασσού.
  Ευτυχώς και παρά τους ισχυρότατους ανέμους οι οποίοι έπνεαν και εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, οι επίγειες, αλλά κυρίως οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, κατάφεραν να μην επιτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαϊάς.
  Τα 4 Canadair, με αυτοθυσία των πληρωμάτων τους, ανεφοδιάζοντο από την εξαιρετικά "ανήσυχη" θάλασσα στον κόλπο της Ιτέας και του Γαλαξειδίου.  Καθόσον ο "Μαΐστρος", δεν αστειευόταν και η προσνήωση ήταν πολύ δύσκολη.
  Μετά από τις 18:30', τα πυροσβεστικά αεροσκάφη απεχώρησαν, ενώ από τον μώλο της Ιτέας, ήταν εμφανής η ελάττωση του καπνού ανατολικά των Φαιδριάδων.  Το οποίον σημαίνει ότι, η πυρκαϊά είχε τεθεί υπό έλεγχο.
Επίγεια τμήματα πυροσβεστών και εθελοντών όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή, φροντίζοντας για την οριστική οριοθέτηση και έλεγχο της πυρκαϊάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου