Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ" - ανακοίνωση

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ   και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. Φωκίδας «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»

 

    Αρ. πρ  26                                                                                          Άμφισσα 13  / 08 / 2021 

 

Οι μεταλλευτές - εκμεταλλευτές του ορυκτού πλούτου και των εργαζομένων, ξεδιπλώνουν τις «αρετές» του νόμου Χατζηδάκη

   Συνάδελφοι,

   Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός για όλα αυτά που ετοιμάζουν οι εργοδότες μας, που πριν στεγνώσει το μελάνι απ’ τις υπογραφές στο νόμο Χατζηδάκη (4808/21), ξεκίνησαν τις απολύσεις

κάνοντας αρχή με την προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας Ν. Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδα μέλος της διοίκησης της ΟΜΕ, από την πολυεθνική εταιρεία EDILMAC (εργολάβου της Ελληνικής Χρυσός).

   Πίσω από την EDILMAC βρίσκεται ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ). Ο ΣΕΒ δηλαδή των μεταλλείων. Πρωτεύοντα ρόλο στην ιεραρχία του, έχει η ΙΜΕΡΥΣ και το κομμάτι της πρώην S&με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κεφάλα ως πρόεδρό της.

   Κάποιες επισημάνσεις για το ρόλο της ΙΜΕΡΥΣ σε σχέση με αυτά:

   Η ΙΜΕΡΥΣ ήταν αυτή που πριν ακόμη από μια διετία, αναφερότανε στην εργασία της Κυριακής σαν να ήτανε έτοιμη από τότε να δώσει το σύνθημα για να γίνει νόμος του κράτους η κυριακάτικη εργασία. Η ΙΜΕΡΥΣ λοιπόν έδινε την παραγγελία για το κοστούμι και η κυβέρνηση (δια του Χατζηδάκη) έραβε! Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό, σε αυτόν λοιπόν το νόμο, υπάρχει ιδιαίτερο άρθρο για την Κυριακάτικη εργασία από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

   Η EDILMAC λοιπόν λειτουργώντας ως εργαλείο του ΣΜΕ βάζει τα θεμέλια αυτών που θα ακολουθήσουν στο κίνημά μας, συνολικά στους εργαζόμενους στα μεταλλεία όλης της χώρας. Απέλυσε τον πρωτοπόρο πρόεδρο του Σωματείου, τεχνικό ασφαλείας, γιατί τόσο με την εργασιακή του ιδιότητα όσο και με την συνδικαλιστική του, έβαζε φραγμούς στις παρατυπίες και τις καταστρατηγήσεις του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών. Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τι «ασφάλεια» επιθυμεί η εργοδότρια εταιρεία και ο ΣΜΕ συνολικά!

    Να αναρωτηθεί ο κάθε ένας μας, τι εργασιακή ζούγκλα θα υπάρξει εδώ, όταν χτυπηθούν τα ενοχλητικά σωματεία και οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές!! Οι εποχές του Πολυχρονόπουλου είναι μπροστά μας!!

     Βιάζεται λοιπόν ο ΣΜΕ να ξεμπερδεύει με τα σωματεία και τους ενοχλητικούς συνδικαλιστές προκειμένου απρόσκοπτα η εργοδοσία να κερδοσκοπεί ασύδοτα σε βάρος μας. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει όταν απορρίπτει το κάλεσμα της Ομοσπονδίας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης θεωρώντας, ότι πρέπει να εξετάσουν το νόμο Χατζηδάκη για να δούνε όλες εκείνες τις παραμέτρους του, που εμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση, αμφισβητώντας μάλιστα και την ύπαρξη της Ομοσπονδίας μας, ως εκπροσώπου των εργαζομένων στα μεταλλεία!

    Η απόλυση του συναδέλφου μας, που μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω τουλάχιστον, θα επιφέρει τραγικές εξελίξεις και στους δικούς μας χώρους εργασίας με ταπεινωμένους και φοβισμένους εργαζόμενους που δεν θα τολμούν να διεκδικήσουν τίποτα, αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απολύουν όσους συνδικαλιστές ζητούν, διεκδικούν, προτείνουν συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων.

Χτύπημα των σωματείων και τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης σημαίνει εργασία χωρίς δικαιώματα. Όπου ένα σωματείο παύει να λειτουργεί με τα εργατικά-ταξικά χαρακτηριστικά και υπάρχει μόνο και μόνο ως χειροκροτητής της εργοδοσίας, τότε το μόνο που θα μας λείπει θα είναι οι μπάλες και οι αλυσίδες της σύγχρονης σκλαβιάς!

  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ

   Στις 27 Αυγούστου, η ΟΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου με αίτημα:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τις ώρες της στάσης καθώς και για τη συγκέντρωσή μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

3 σχόλια:

  1. Ο κύριος βολευτής τι λέει ?
    αλλά ξέχασα , "είναι θέμα συμφωνίας....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να γίνει μία απόλυση πρέπει να υπάρχει και ένα αιτιολογικό αυτής. Δεν γίνεται έτσι απλά επειδή ο εργοδότης δεν γουστάρει τον εργαζόμενο. Η εταιρεία τι λέει σχετικά με αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή