Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                             Άμφισσα 24-08-2021

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

Όχι στην υποχρεωτικότητα, το διχασμού και την αναστολής εργασίας!

Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του ΕΟΔΥ!


Λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων. Κυβέρνηση και ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για μια ακόμα φορά ακολουθεί το δρόμο των μηδενικών μέτρων για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Έτσι και φέτος επιμένει να μην μειώνει στους 15 τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες, ούτε φυσικά να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Αρνείται τη διενέργεια δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα με την αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει προκλητικά δραματικές μειώσεις καθαριστριών στα σχολεία! Είναι η όψη της ίδιας εγκληματικής πολιτικής που αρνείται πεισματικά να ενισχύσει ουσιαστικά και ολόπλευρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφήνοντας την υγεία του λαού εκτεθειμένη για δεύτερη συνεχή χρονιά απέναντι στην πανδημία. Και είναι σίγουρο ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική το ερχόμενο φθινόπωρο θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέα κατασταλτικά περιοριστικά μέτρα και λουκέτα σε σχολεία, όπως άλλωστε ομολογούν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Η κυβέρνηση για να συγκαλύψει την δική της εγκληματική πολιτική που οδήγησε τη χώρα σε εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, τοποθετώντας τη σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, ασκεί μια διχαστική και αυταρχική πολιτική με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις. Στην εκπαίδευση απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να διενεργούν με δικά τους έξοδα – δύο τεστ την εβδομάδα αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, την περικοπή του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών τους. Οι πρόσφατες δηλώσεις της Κεραμέως πως «το 75-80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί» κάνουν φανερό ότι τα μέτρα της υποχρεωτικότητας που επιβάλλει δεν στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρέπει να αποδεχθεί μια τέτοια πολιτική που φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Τα εμβόλια αποτελούν όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας αλλά δίχως την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσοκομεία, ΜΕΘ, χωρίς ουσιαστική πρωτοβάθμια υγεία, δίχως τη μαζική διενέργεια δωρεάν τεστ στον πληθυσμό για την συστηματική επιτήρηση της πανδημίας η αντιμετώπισή της καθίσταται εξαιρετικά πιο δύσκολη και επώδυνη για το λαό. Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιχειρεί να εκφοβίσει, να σπείρει την τρομοκρατία και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το εμβόλιο. Αυτή η πολιτική που πότε με τη μορφή της υποχρεωτικότητας και πότε με την εξαγορά της νέας γενιάς έναντι 150€ γεννά την αμφιβολία και την καχυποψία και στρώνει το έδαφος για να αναπτύσσονται διάφορες συντηρητικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Δε θα επιτρέψουμε η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, διχάζει τους εργαζόμενους και την κοινωνία, καλλιεργεί το ρατσισμό εμβολιασμένοι- ανεμβολίαστοι, να δώσει άλλοθι για την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, αναστολές εργασίας, απολύσεις και μειώσεις μισθών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι στο εκδικητικό μέτρο της υποχρεωτικότητας, της αναστολής εργασίας – απόλυσης μαζικά και αγωνιστικά διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία και την υγεία.

Απαιτούμε

  • 15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες – προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

  • Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ), καθολική δυνατότητα εμβολιασμού! Όχι στην υποχρεωτικότητα!

  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!


Η ΟΛΜΕ οφείλει να πάρει ξεκάθαρα θέση άμεσα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των υγειονομικών και στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίησή τους την Πέμπτη 26/8 κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και της αναστολής εργασίας. Συμμετέχουμε στις 10:00 πμ στην αντίστοιχη κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Άμφισσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου