Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ δ.π. "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΪΑ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 6 Αυγούστου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στάθης Λεοντίου, με τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στη Φωκίδα, που μετά το Δήμο Δωρίδας, απειλεί πλέον και χωρία του Δήμου Δελφών.

Από την ενημέρωση, είναι φανερό πως η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από την Καλλιθέα έως την Ερατεινή και τον Πάνορμο του Δήμου Δωρίδας, απειλεί, λόγω και της φοράς των ανέμων, τα χωριά των Αγίων Πάντων και των Πεντεορίων του Δήμου Δελφών. Ενώ είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με τις ανεπαρκέστατες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή, καθώς οι όποιες ρίψεις από αέρος γίνανε σήμερα, ήτανε απλώς για τα μάτια του κόσμου.

Η κύρια προσπάθεια των μέσων του Δήμου Δελφών είναι στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, όσο είναι εφικτό αυτές τις ώρες, ώστε να μην περάσει η φωτιά στους Άγιους Πάντες. Επιπλέον, έχει ληφθεί μέριμνα για τη φιλοξενία, τουλάχιστον γι’ απόψε, σε ξενοδοχειακές μονάδες των Δελφών, όσων κατοίκων και παραθεριστών των παραλιακών χωριών κλήθηκαν από το 112 να τα εκκενώσουν απόψε προς Ιτέα.  

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρεθεί αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου, στις περιοχές του Δήμου Δελφών που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά.    

Άμφισσα, 6 Αυγούστου 2021


1 σχόλιο: