Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ "ΛΥΣΗ" (διάλυση) ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΔΕΛΦΩΝ


"Το νερό, νεράκι"

  Με την ...παγιωμένη ανά συνεδρίαση  "αναμόρφωση" του ετησίου προϋπολογισμού να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξή του (3ον θέμα), συνέρχεται την Δευτέρα 5-10-2020 κεκλεισμένων των θυρών το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.  Συνεδρίαση από την οποία θα ξεχωρίσουμε το 10ον (από τα 15) προς συζήτηση θέμα "Λύση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Δελφών".  Το οποίον με απλά λόγια σημαίνει ότι η ...περιπέτεια Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. βαίνει προς το τέλος της (εκτός απροόπτου).  Έτσι, η φαντασίωση, η επιμονή και εν τέλει η ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α. από τον προηγούμενον Δήμαρχο Αθ. Παναγιωτόπουλο, θα ακολουθήσει την μοίρα της, σύμφωνα και με το ρηθέν από τον δ.σ. Γεώργιο Δρακάκη, ότι είναι από της συστάσεώς της καταδικασμένη και θνησιγενής.  Αντίθετος με την δημιουργία της ήταν και ο τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως και νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Ταγκαλής, ο οποίος με αυτό το αυριανό "τρυκ", θα δοκιμάσει τις (ψηφοσυλλεκτικές) αντοχές της "αντιπάλου" δημοτικής παρατάξεως, του υπό παραίτηση πλέον επικεφαλής της, Αθ. Παναγιωτόπουλου.  Και τούτο, διότι :

  Σύμφωνα με τον Ν 4483/2017, οι Δ.Ε.Υ.Α. λύονται (διαλύονται) με πλειοψηφία των 3/4 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και με την εκπεφρασμένη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου (Ν 4674/2020).  Για την Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δελφών σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται τουλάχιστον 25 (είκοσι πέντε) ψήφοι δημοτικών συμβούλων. Το οποίον σημαίνει ότι, με δεδομένη την σύνθεση του Δ.Σ. του Δήμου μας να αριθμεί 33+1(Δήμαρχος) δημοτικούς συμβούλους, εάν αποσυρθούν οι 10 (δέκα) οι προερχόμενοι από την "Ανανεωτική Δύναμη" του Αθ. Παναγιωτόπουλου, τότε εντός της αιθούσης θα παραμείνουν (στην καλύτερη των περιπτώσεων), μόνον 23+1(Δήμαρχος).  Συνεπώς, δεν είναι δυνατή η λήψη αποφάσεως για την "λύση" της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ.

  Εάν συμβεί αυτό, τότε ο τέως Δήμαρχος θα πρέπει να εξηγήσει στους δημότες του Δήμου Δελφών, με ποιόν τρόπο θα "σωθεί" το δημιούργημά του, καθ' όσον είναι γνωστό ότι :

  - Το τεχνικό προσωπικό το οποίο απασχολείται στην Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. είναι αποσπασμένο από Δημοτικές Ενότητες και από την 1-1-2021, θα πρέπει να επανέλθει στις έδρες του.  Το αυτό ισχύει και για το διοικητικό προσωπικό της επιχειρήσεως.

  - Οι οφειλές της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. προς την Ε.Υ.Δ.Α.Π. είναι τεράστιες και δυσκολο-εξυπηρετούμενες, ενώ οι οφειλές των δημοτών-καταναλωτών προς την Δημοτική Επιχείρηση, συνεχώς αυξάνουν. Την κατάσταση επιβάρυνε και η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού (ελαχιστοποίηση πληρωμών λογαριασμών), ενώ σε συνδυασμό με τις πολλές προκύψασες βλάβες στα κατά τόπους δίκτυα υδρεύσεως και αποχετεύσεως (έκτακτα έξοδα), η ήδη ασφυκτική (οικονομική) ατμόσφαιρα, έχει επικινδύνως επιδεινωθεί.

   Πέραν όμως όλων αυτών, το παραχθέν (και το προγραμματιζόμενον) έργο από την Δημοτική Επιχείρηση Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως  κατά το τελευταίο 12μηνο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, είναι και τεράστιο και μάλλον μη συγκρίσιμο, με οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί κατά το παρελθόν, για την ύδρευση και την αποχέτευση της Παρνασσίδος.  Και αυτό καταλογίζεται στον νυν πρόεδρό της Σωτήριο Σωτηρόπουλο, του οποίου η προσφορά, η ευρηματικότητα και η ταχύτητα στην εξεύρεση λύσεων στα κατά τόπους προβλήματα της επιχειρήσεως, είναι παραδεκτή από όλους τους δημότες και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δελφών.

Η επιθυμία του Δημάρχου είναι να "κλείσει" η Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ.  Και την Δευτέρα θα μάθουμε, τι επιθυμεί ο πρώην Δήμαρχος.  Κοντός ψαλμός... 

Ο τίτλος του 1ου θέματος "Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος", θα έπρεπε να αλλάξει και να γίνει "Μηδενισμός του Τεχνικού Προγράμματος"!...  Τηρούνται όμως οι διαδικασίες και κατά το κοινώς λεγόμενον, "κουβέντα να γίνεται". 

Η Πρόσκληση με τα προς συζήτηση θέματα για το Δημοτικό Συμβούλιο :

                            **************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου