Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                       Άμφισσα    13 -10-2020

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48                                                                                   Aρ.Π  :30

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679                                                  

elmefokidas18@gmail.com                                         ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων

                                                                                         ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ

Καμία συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε «ηλεκτρονικές εκλογές» !

Αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από τις εκλογές για ΠΥΣΔΕ, ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ για τις εκλογές στα υπόλοιπα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας, με βάση και την ομόφωνη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ της 2-10-2020 σχετικά με την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου με  ηλεκτρονικά μέσα (ψηφοφορία μέσω υπολογιστή), επισημαίνει τα εξής:

· Η διαδικασία μέσω υπολογιστή οδηγεί στην απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας και άμεσης επαφής μέσα από γενικές συνελεύσεις και δια ζώσης ψηφοφορίες.Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο υγείας για το κίνημα.

· Αποτελεί την απαρχή της επιβολής της ατομικότητας εκ του μακρόθεν στην έκφραση των συλλογικών κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων που επιβάλλουν την συλλογική διεκδίκησή τους. Για αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων.

· Καταργεί τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, επιχειρημάτων και διαμόρφωσης γνώμης μέσω συζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

· Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και της δράσης των σωματείων. Στρέφεται ενάντια στον πυρήνα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προοιωνίζεται ευρύτερες παρεμβάσεις στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει κάθε συλλογική διαδικασία.

· Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δε διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς καταργείται η κατά μόνας ψηφοφορία, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Απαιτούμε:

·      Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003.

·      Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

·      Να διεξαχθούν οι εκλογές  σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

       Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων. 

 

Το παρόν κείμενο ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, πλην της παράταξης ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, η οποία ψήφισε «ΚΑΤΑ» και υπεραμύνθηκε της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

 

Οι παρακάτω παρατάξεις, εφόσον κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωράει σε εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, δεσμευόμαστε και   αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ, ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ για τις εκλογές στα υπόλοιπα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ), ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας θα διαβιβάσει τις αιτήσεις απόσυρσης των ψηφοδελτίων μας στη ΔΔΕ και δεν θα ορίσει αντιπρόσωπο και τον αναπληρωτή του στην «εφορευτική» επιτροπή για τις «εκλογές» αυτές.

Οι παρατάξεις που υπογράφουν:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ)

ΑΡ. ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δ.Α.Κ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε

 

 image.png

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου