Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

 
                            

            ΑΜΦΙΣΣΑ, 15.10.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 103/2020



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών καθημερινά δίπλα στον πολίτη.

Π. Ταγκαλής: «Οργάνωση, διεύρυνση και διαφάνεια στη λειτουργία του»


Ο Δήμος Δελφών αντιλαμβανόμενος ανάγκες των δημοτών, οι οποίες αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο από την οικονομική και υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του Covid- 19, συνεχίζει να στηρίζει με κάθε δυνατό μέσο τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενισχύοντας το σύνολο των δράσεων του.

Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια συλλογικοτήτων πολιτών, επιχειρήσεων, οργανώσεων και ιδιωτικών φορέων ανέπτυξε σειρά πρωτοβουλιών στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που χρήζουν βοήθειας, με σημαντικότερες εξ αυτών για το 2020 τις ακόλουθες:

  • Από τις αρχές του έτους έως και σήμερα έχουν διανεμηθεί σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου περισσότεροι από 20 τόνοι ψάρια από τις «Θαλάσσιες Καλλιέργειες Γαλαξιδίου».

  • Στις αρχές Σεπτεμβρίου διανεμήθηκαν σχολικά είδη και 50 τσάντες σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, μετά από δωρεά της εταιρείας «Imerys», η οποία είχε πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.

  • Από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έως το Δεκέμβριο γίνεται διανομή κουπονιών εξαργύρωσης για την αλυσίδα super market ΑΒ Βασιλόπουλος (αξίας 120 ευρώ το κάθε ένα), μετά από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τα συγκεκριμένα κουπόνια, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, διανέμονται σε μηνιαία βάση και σε διαφορετικές οικογένειες, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών.

  • Τον Οκτώβριο ξεκίνησε κύκλος διανομής τροφίμων στην Άμφισσα και την Ιτέα, ο οποίος θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στηρίζοντας ακόμα περισσότερο και στο μέτρο των δυνατοτήτων του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους ωφελούμενούς του.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αδιάλειπτη αλλά και συνεχώς αυξανόμενη παρουσία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις δράσεις στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. «Ο Δήμος Δελφών οφείλει και είναι δίπλα στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας, ανακουφίζοντας μέρος των αναγκών που έχουν στην καθημερινότητά τους», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, συνεχίζοντας: «Στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η καλύτερη δυνατή οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η διεύρυνση των παρεμβάσεων του και η διαφανής λειτουργία του. Και στους τομείς έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως δεν επαναπαυόμαστε. Η κοινωνική πολιτική είναι καθημερινός αγώνας κι εμείς σε αυτή τη βάση καταθέτουμε τις αποδείξεις μας».


Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου