Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

"ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ" ΟΙ "ΦΩΚΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΙ"!... -επιστολή Σάββα Γιαννοσπύρου


Σημεία των καιρών!..

«Όπου φτωχός ,κι’ η μοίρα του!!»
Ακόμα πιο φτωχότερος έγινε ο Έντυπος Τύπος της Φωκίδας από σήμερα!!
Η ιστορική εφημερίδα «ΦΩΚΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΙ», του Χρήστου Αθανασίου και στη συνέχεια του γιου του Παναγιώτη , σταμάτησε οριστικά την έκδοσή της.
Ο ικανός –σοβαρός-συνεπής και έντιμος εκδότης καθώς και ο άξιος- δυναμικός συνεχιστής του αναγκάζονται με «λύπη» , όπως γράφουν, να προβούν σε αυτή την ενέργειά τους.
Σαν βασικές αιτίες αναφέρουν (στο αποχαιρετιστήριο φύλλο τους) τη «συνεχή κρίση» του έντυπου τύπου , την «έλευση της οικονομικής κρίσης» και την «οδηγία Σταθάκη» ( «ταφόπλακα» όπως αναφέρουν) που αφορά τις δημοσιεύσεις διαγωνισμών – διακηρύξεων σε βάρος των επαρχιακών εφημερίδων.
Η εφημερίδα «ΦΩΚΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΙ» αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια (από το 1973) ένα σταθερό-ανεξάρτητο-ελεύθερο- «βήμα Δημοκρατίας» καταγράφοντας όχι μόνο τα γεγονότα και τις ειδήσεις της ευρύτερης περιοχής αλλά και δημοσιεύοντας χωρίς δισταγμό ή άρνηση όλες τις απόψεις – προτάσεις.
Δεν θέλω να γράψω περισσότερα , για το ρόλο και την προσφορά της διαχρονικά, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να γραφούν πολλές σελίδες. Θέλω όμως να εκφράσω την μεγάλη μου θλίψη όχι μόνο γιατί «κλείνει» μια «πύλη Δημοκρατίας» στο νομό μας αλλά και γιατί δεν ήταν δίκαιη - αρμόζουσα – φυσιολογική μια τέτοια κατάληξη αυτής της ιστορικής εφημερίδας.
Το «τσουνάμι» της οικονομικής κρίσης παρέσυρε, πέραν των άλλων, και τη «δική» μας αυτή έντυπη «φωνή» και θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες τον ίδιο οδυνηρό δρόμο της οριστικής αναστολής.
Άμφισσα , 12 Φεβρουαρίου 2020
Σάββας Γιαννοσπύρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου