Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ - Εσπερινός, Λειτουργία, Λαχειοφόρος.

Σάββατο & Κυριακή
(Σχέδιον του ναΐσκου Αγίου Πολυκάρπου Κίρρας - 2003)

  Μετά από πολυήμερες και φροντισμένες προετοιμασίες, είναι έτοιμος ο ναΐσκος ο αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε αυτόν η κατ' έθιμον ετήσια λειτουργία, κατά την προσεχή Κυριακή. Εφέτος μάλιστα, θα προηγηθεί και εσπερινός το απόγευμα του Σαββάτου (17:30'), μετά το πέρας του οποίου θα διανεμηθούν στους προσελθόντες, διάφορα γλυκίσματα, προσφορά της Τοπικής Κοινότητος Κίρρας και εθελοντριών γυναικών κατοίκων της Κοινότητος.  Το αυτό θα επαναληφθεί και την Κυριακή το πρωΐ, αμέσως μετά από την λήξη της λειτουργίας.


 Σύμφωνα με το εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η 23η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου. Και στο όμορφο εξωκκλήσι, το υπαγόμενο στην ενορία του ναού της Παναγίας στην Κίρρα, το οποίον ευρίσκεται βορείως της Κοινότητος, κατασκευασμένο ανάμεσα από την κοίτη του χειμάρου Πλειστού (ή Πλείστου) και την δυτική απόληξη της Κίρφης, πραγματοποιείται από πολλών ετών αυτήν την ημέρα, η μοναδική και ετήσια λειτουργία, στην μνήμη του Αγίου.  Έτσι θα γίνει και εφέτος.

  Για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του ναΐσκου και του περιβάλλοντος χώρου του, ασχολήθησαν μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του ναού της Παναγίας, εθελοντές κάτοικοι, καθώς και μέλη του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Κίρρας".

  Εδώ όμως θα πρέπει να υπογραμμίσουμε και να τονίσουμε, την ουσιαστική και δυναμική συμπαράσταση στην όλη διαδικασία της προετοιμασίας του ναΐσκου, της προέδρου της Κοινότητος Κίρρας, Μαρίας Καπαρέλη, η οποία πέραν των υλικών καθαρισμού και χρωμάτων με τα οποία προμήθευσε τους εθελοντές, τους επιφορτισμένους με τον καθαρισμό και την βαφή του ναΐσκου, κυριολεκτικά "κατέβασε" με ενέργειές της στην τοποθεσία, προσωπικό και οχήματα-μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, προκειμένου να αποψιλωθεί και διευθετηθεί ολόκληρος ο περιβάλλων του ναΐσκου χώρος.

  Επίσης να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί εφέτος κατά την διάρκεια Σαββάτου & Κυριακής και λαχειοφόρος αγορά, με τα έσοδα της οποίας, θα πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις και συντηρήσεις στην εκκλησία της Παναγίας στην Κίρρα.  
Τα δε προς κλήρωση χορηγηθέντα δώρα είναι 4 (τέσσερα) :  
ένα αρνάκι (προσφορά κτηνοτρόφου) και 
τρία δείπνα των τεσσάρων ατόμων έκαστον (προσφορά τριών γνωστών καταστημάτων εστιάσεως σε Κίρρα και Ιτέα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου