Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ..."ΜΟΝΟΠΑΤΙ" ΙΤΕΑΣ - ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ερώτηση του π.σ. Δρόσου Παρασκευά


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Του Δρόσου Παρασκευά
Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας
Παράταξη «Στερεά Υπεροχής»  
ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Φάνη Σπανό 
ΘΕΜΑ «Ε.Ο. Ιτέας – Διστόμου»

  
Κύριε Περιφερειάρχη,
 Τον Απρίλιο του 2019 είχα καταθέσει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για την ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται καθημερινά την Ε.Ο. Ιτέας – Διστόμου, κυρίως στο τμήμα Ιτέας – Δεσφίνας λόγω της άθλιας κατάστασης του οδοστρώματος μετά τις χειμερινές καιρικές συνθήκες και την καθημερινή διέλευση βαρέων οχημάτων, σημειώνοντας και τα συχνά τροχαία ατυχήματα, από τα οποία προκαλούνται μικρές ή μεγαλύτερες υλικές ζημιές, με κίνδυνο να προκληθούν ακόμα και θάνατοι ή τραυματισμοί. 
  Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς της παραλιακής Φωκίδας και των όμορων νομών και διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, αποτελεί δε μία από τις κύριες αρτηρίες σύνδεσης της περιοχής με την Αθήνα. 
 Η απάντηση που έλαβα ήταν πως "η συγκεκριμένη οδική αρτηρία είναι χαρακτηρισμένη ως δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο! Παρ όλα αυτά θα συντηρηθεί από τα υπόλοιπα των έργων, είναι θέμα χρόνου".
 Δεδομένου ότι το οδόστρωμα σε πολλά σημεία του έχει υποστεί και πάλι μεγάλη καταστροφή, λακκούβες, διάλυση, ραγίσματα και αφαίρεση της ασφαλτόστρωσης, είναι φανερό ότι απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες άμεσα. 
 
Κατόπιν αυτών,  ερωτάσθε:
  - Θα αποκατασταθούν οι ζημιές; Θα συνεχισθούν οι εργασίες για τις βραχοπτώσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων και πότε;
 Για να αντιμετωπιστεί σε μονιμότερο επίπεδο η κατάσταση της πολυσύχναστης αυτής αρτηρίας, πρωτίστως θα πρέπει να
αποχαρακτηριστεί από δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο.
 -  Τί προτίθεσθε να κάνετε επ΄ αυτού;
  Εξ άλλου, προκειμένου να εισέλθουν τα οχήματα στην Δεσφίνα ερχόμενα από Αθήνα σχεδόν διαπράττουν τροχονομική παράβαση, διασχίζοντας καθέτως τον δρόμο και εισερχόμενα στο αντίθετο ρεύμα. Ιδιαίτερα η πρώτη είσοδος είναι επικίνδυνη και συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. 
 - Σκέπτεσθε την δημιουργία κόμβου στην είσοδο της Δεσφίνας από Δίστομο, προκειμένου να μην κινδυνεύουν κάτοικοι και διερχόμενοι;



2 σχόλια:

  1. Ως προς τον τροχονομικό έλεγχο των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν μετάλευμα τι γίνεται κύριε σύμβουλε?
    Μόνο όταν κάνει κάποιον έλεγχο η τροχαία τα συγκεκριμένα βαρέα οχήματα κινούνται σαν "κυρίες" ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό κάνουν ράλι μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή