Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 700χ.ευρώ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη
Λαμία, 2 Δεκεμβρίου 2019
Εξασφαλίστηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 
κ. Φάνη Σπανό η επέκταση του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας

Με την αύξηση του προϋπολογισμού έργου κατά 699.830€ εξασφαλίζεται η επέκταση του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας. Το έργο προορίζεται να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες τόσο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, όσο και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Ειδικότερα, το νέο τριώροφο κτίριο συνολικού προϋπολογισμού 1.461.522,40€, με συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών με αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων, βοηθητικούς χώρους, καθώς και μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, συνολικής κάλυψης 330,63 τ.μ.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά:

«Ακούμε με προσοχή τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Όταν δε πρόκειται για τα παιδιά μας, τα έργα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί αποτελούν μια πραγματική επένδυση στο αύριο. Σε ένα καλύτερο αύριο με σωστή παιδεία και ίσες ευκαιρίες. Αυτό θα κάνουμε με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας και το Ειδικό σχολείο. Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση και περιμένουμε την άμεση δημοπράτηση του έργου από το Δήμο Δελφών». 

3 σχόλια:

 1. Αν παρουν σειρα και τα σχολεια της Ιτεας , επισημαινω: υπαρχουν αλεξικεραυνα στα σχολεια? πυρασφαλεια? στο 3ο δημ. οταν σχολανε το μεσημερι τα αυτοκινητα διερχονται με μεγαλες -γιαυτο το σημειο-ταχυτητες,ας μπει καποιο σημα η φαναρι κ.λ.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. άμα η διευθύντρια είναι σύζυγος του βουλευτή όλα γίνονται!
  τα άλλα σχολεία;;;;; το ΕΠΑΛ Άμφισσας που κοντεύει να πέσει;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ήταν για να πραγματοποιηθεί το θέλημα της γυναίκας με το βαλσαμωμένο χαμόγελο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή