Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ Ν.Δ. & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΦΩΚΙΔΟΣ : "ΚΑΥΓΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ "ΦΙΛΟΔΗΜΟ"



******************************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα 05.12.2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ»

Στις 11/11/2013 υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Η Σύμβαση αφορούσε έργα υποδομών των δήμων αρχικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ και, μετά την τροποποίησή της το έτος 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ποσό περιορίστηκε στα 134 εκατομμύρια ευρώ.
Στις 22/12/2017 ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης νομοθέτησε το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Στο πρόγραμμα αυτό,με χρηματοδότηση μόλις 134 εκατομμυρίων ευρώ, ενέταξε 502 έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ.

Προφανώς ήταν μία ακόμα ψηφοθηρική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, έως τον Απρίλιο 2018, κι ενώ η λήξη των έργων είχε οριστεί ρητώς για την 31/12/2019, είχαν απορροφηθεί μόλις 7-8 εκατ. ευρώ. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει στην ανακοίνωσή της σαν μια από τις πιο εμβληματικές και καινοτόμες δράσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είναι ουσιαστικά μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης, που για το μόνο που εντυπωσιάζει, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά και τον εαυτό του.


Είναι πραγματικά ανάγκη να εκτελεστούν τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και αφορούν έργα υποδομών και βελτίωσης της καθημερινότητας σχεδόν όλων των δήμων της Χώρας, μεταξύ των οποίων και των δήμων της Φωκίδας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα εντάξει άμεσα με τρόπο υπεύθυνο και ρεαλιστικό στα Περιφερειακά-Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ τα περισσότερα από αυτά, ενώ η υλοποίηση των υπολοίπων θα διασφαλιστεί με την ένταξή τους στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2020-2023, σε συνεργασία με την ΕΤΕπ.
Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»)χορηγούνται στους δήμους επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και η τεχνική υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

Δεν περιμένουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση από ένα κόμμα που κυβέρνησε τυχοδιωκτικά και βύθισε τη Χώρα στην ανυποληψία.

Από το Γραφείο τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου