Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : ΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ "ΓΑΪΔΟΥΡΌΡΑΧΗ"...

Ομίχλη στην Δεσφίνα - Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου
Κάλαντα...

  Με 43 (σαράντα τρία) θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξή του, θα συνεδριάσει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, ολοκληρώνοντας με αυτή του την συνεδρίαση, ένα αυτοδιοικητικόν έτος, εντός του οποίου τα διαδραματισθέντα τόσον από την απελθούσα, όσον και από την παρούσα δημοτική αρχή, δεν περιποιούν τιμή για τον (μόνον εύηχο και τίποτε άλλο) Δήμο μας, τον Δήμο Δελφών.
  Πρώτον και κυρίαρχο θέμα είναι η Πλατεία Θεάτρου της Ιτέας,
όπου, σύμφωνα με τις καταγραφείσες ενέργειες Δημάρχων, Υπηρεσιών και αξιωματούχων του Δήμου (και οι οποίες οδήγησαν εν τέλει στην σημερινή αδιέξοδη κατάσταση), θα πρέπει κατά την συζήτησή του κατά την άποψή μας, να παρίσταται και Εισαγγελέας, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες, να οδηγηθούν οι κατά καιρούς "χειριστές" αυτής της υποθέσεως, εκεί όπου πρέπει.  Σύμφωνα δε με τα συνοδευτικά της εισηγήσεως έγγραφα, οι υπαίτιοι, δεν "φωτογραφίζονται" απλά, αλλά κατονομάζονται πλέον.  Κοινώς, θα πρέπει κάποιοι να "πληρώσουν".  Παρ' όλες τις προσπάθειες κάποιων "αρχόντων", για την προφύλαξη και την απαλλαγή τους (γιατί άραγε;...).

  Κατά τα άλλα, θα ζητηθεί από το σώμα, η για τελευταία φορά εντός του έτους αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019 (εδώ μιλάμε όχι για αστοχία, αλλά για προϋπολογισμό τυφλόμυγα...), όπως επίσης και η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων και εγκρίσεων διαδικαστικού χαρακτήρος.

  Υπάρχει όμως κι ένα "θεματάκι" (υπ' αρ. 41), όπου η κοινότητα Δεσφίνας, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση για την εκμίσθωση μιας εκτάσεως 90 στρεμμάτων για 1+20 έτη, στην εταιρεία "Αιολικά Πάρκα Γαϊδουρόραχη Α.Ε.".  Σύμφωνα δε με την ανορθόγραφη και ασύντακτη, αλλά αποικιοκρατικού ύφους επιστολή-αίτημα της εν λόγω εταιρείας προς την κοινότητα Δεσφίνας, τα όρια της εκτάσεως είναι άγνωστα (θα συνταχθεί μετά από την έγκριση τοπογραφικό...), το ενοίκιο πρέπει να έχει ...αρεστές προδιαγραφές και θα πρέπει ο Δήμος να εγκρίνει και τις εργασίες τις οποίες θα πραγματοποιήσει η εταιρεία.  
Το καλύτερο όμως είναι, ότι επειδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εν θέματι εκτάσεως, δεν είναι αποσαφηνισμένο, ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει ...διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της επιστολής :

     Απευθύνονται εν έτει 2019, σε ιστορική κοινότητα περιώνυμου Δήμου, μιας υποτίθεται ευνομούμενης και κυρίαρχης χώρας. Παρ' ελπίδα, βεβαίως...

Να σημειώσουμε ότι το Τ.Σ. Δεσφίνας, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας.

********************************************





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου