Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

"ΘΥΡΑΝΟΊΞΙΑ" ΣΕ ΕΝΑΝ (πανέμορφο) ΝΑΪΣΚΟ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ - φωτογραφίες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
   (φωτογραφίες Μίμης Κουτρολίκος)

  Παρουσία πλήθους συγγενών, φίλων και γνωστών, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτου Νεκταρίου, συλλειτουργούντος με δυο ιερείς από Ιτέα και Κίρρα, επραγματοποιήθησαν εχθές το απόγευμα τα Θυρανοίξια του ναΐσκου, του αφιερωμένου στον αρχάγγελο Μιχαήλ, εντός της ιδιοκτησίας του Τσιμίνου Μιχαήλ, στην ανατολική άκρη της Κίρρας.  Σε μια πανέμορφη, καταπράσινη και επικλινή τοποθεσία, με απεριόριστη θέα προς τον κόλπο της Ιτέας και τον Κορινθιακό,
ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, εκατασκεύασε αυτόν τον "χάρμα ιδέσθαι" ναΐσκο, του οποίου τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό, επιμελήθη ο ίδιος και του οποίου αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα, αποτελεί καύχημα και σκοπό ζωής, τουλάχιστον κατά την τελευταία 5ετία.
  Η ποιότητα κατασκευής και υλικών, ο εξαιρετικός διάκοσμος του ναΐσκου και η εναρμόνισή του με το πευκόφυτο περιβάλλον, δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν, στις ελάχιστες γραμμές ενός άρθρου.  Και τούτο διότι, το σύνολο όλων αυτών, είναι αντιληπτόν, μόνον ιδίοις όμμασι και με φυσική παρουσία στην τοποθεσία, με δεδομένη την συμμετοχή καρδιάς, ψυχής και αισθήσεων.

  Μετά από το τελετουργικό και το "άρατε πύλας", ακολούθησε εσπερινός, με την λήξη του οποίου, ο κτήτωρ του ναΐσκου Μιχάλης Τσιμίνος και η οικογένειά του, προσέφεραν γλυκίσματα και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους.
  
  Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι, τοιούτου είδους "επενδύσεις", σπανίζουν στην εποχή μας.  Για αυτό, πέραν των ευχών μας, δίνουμε και τα συγχαρητήριά μας, στον φίλο μας τον Μιχάλη Τσιμίνο.


Η Θέα προς την Ιτέα κατά το δειλινό, 
από το προαύλιον του ναΐσκου.




2 σχόλια:

  1. Τα αρχαιοελληνικού τύπου κολωνάκια φαντάζομαι ότι σκοπό έχουν να προσδώσουν κατάνυξη, αναλογιζόμενοι το αιματοβαμμένο σκοτεινό παρελθόν ελληνισμού-ορθοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνχαρητηρια Μιχαλη...
    Ο Άρχων Μιχαήλ βοήθεια κ απαντοχη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή