Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ - Δελτίον Τύπου




ΑΜΦΙΣΣΑ 12.07.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Α.Δ.Τ.: 28/2019

ΘΕΜΑ: «ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ».


Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Ξηρός Κατασκευαστική Α.Τ.Ε.» κ. Ευθύμιο Ξηρό, η σύμβαση για τη λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης του Παρθεναγωγείου στο Γαλαξίδι, προϋπολογισμού 59.236,73€.
Για τη χρηματοδότηση του έργου έχει ήδη συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 30.000€ από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση ύψους 4.500€ από τη ΣΑΤΑ έτους 2017 και 26.436,90€ από τους ΑΠΕ Γαλαξιδίου.
Το κτίριο του Παρθεναγωγείου έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η κατασκευή του χρονολογείται περί το 1880 και αποτελείται από δύο πτέρυγες, με ισόγειο τμήμα με χρήση αίθουσας εκδηλώσεων και διώροφο τμήμα με χρήση σκηνής της αίθουσας εκδηλώσεων στο ισόγειο και γραφείων στον όροφο. Κατά το σεισμό του 1995, το κτίριο υπέστη φθορές και έχει συνταχθεί προμελέτη αποκατάστασης αυτού και επαναχρησιμοποίησης του κτιρίου.
Με την παρούσα μελέτη, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των ξύλινων υαλοστασίων, τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών– ηχομονωτικών υαλοπινάκων και αντικατάσταση των βοηθητικών θυρών του ισογείου. Οι εργασίες αυτές κρίνονται επιβεβλημένες για την ασφαλή χρήση και την διατήρηση του κτιρίου διασφαλίζοντας την μη εισροή όμβριων υδάτων από τα κουφώματα αυτού.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, αφού προορίζεται για τη διάσωση του μνημείου και την ασφαλή χρήση του. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική παρέμβαση έχει εγκριθεί απ’ όλες τις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες που ελέγχουν την αρχιτεκτονική εναρμόνιση της γενικής επισκευής της στέγης Παρθεναγωγείου Γαλαξιδίου. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

----------------------------------------------------------------------
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου