Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ - Ανακοίνωση

  Απροστάτευτη  "Κάθοδος" 

στην οδό Μεταμορφώσεως





  Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Φωκίδος, με αφορμή την δημοσίευση μιας (υποτιθέμενης) ειδήσεως από ένα και μοναδικό τοπικό blog, σχετικά με την χρονική διάρκεια της χρήσεως του Λιμένα Ιτέας, ως τόπου εκφορτώσεως και μεταφοράς (με ότι συνεπάγεται αυτό για την λειτουργία και την εικόνα της πόλεως) τμημάτων των υπό κατασκευή ανεμογεννητριών νοτίως της Δεσφίνας,  εθεώρησε  σκόπιμον (και καλά έκανε), να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, με την πιο κάτω και από εμάς  αναδημοσιευόμενη ανακοίνωση.

  Η εμπλοκή του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος στην χρήση του λιμένα Ιτέας ως εμπορευματικής ζώνης, η εμπλοκή του Λιμεναρχείου Ιτέας στον αποκλεισμό του μώλου Ιτέας και την χρήση του μόνον για τις ανάγκες της μεταφορικής εταιρείας,
με ταυτόχρονη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο, ανάλογα με τις αφιξο-αναχωρήσεις των τεραστίων διαστάσεων φορτηγών αυτοκινήτων μεταφοράς εξαρτημάτων, η εμπλοκή ή μη της Αστυνομίας και της Τροχαίας Ιτέας για την απαγόρευση σταθμεύσεως οχημάτων κατά μήκος της οδού Μεταμορφώσεως, καθώς επίσης και η ανυπαρξία της ιδίας από την εποπτεία για την άνευ προβλημάτων και ασφαλή κάθοδο των βαρέων οχημάτων αντιθέτως του ρεύματος της οδού Μεταμορφώσεως (μονόδρομος), όπως επίσης και η σιωπηλή εμπλοκή της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας σε όλο αυτό το κομφούζιο, είναι ζητούμενα.  
   Εφθάσαμε στο σημείο, υπάλληλοι της μεταφορικής εταιρείας, να "περιχαρακώνουν" (από μόνοι τους) με πλαστικές ταινίες την Μεταμορφώσεως και να απομακρύνουν οποιονδήποτε ήθελε να σταθμεύσει στην συγκεκριμένη οδό, ωσάν η πόλη να έχει υπάρξει για να εξυπηρετήσει τις "επενδυτικές" ανάγκες μιας γερμανικής εταιρείας.

  Για αυτό το παρατεταμένο "αλαλούμ" της ...μπανανίας μας, υπάρχει και η γενεσιουργός αιτία : 
Η συμμετοχή του Δήμου Δελφών στις εταιρείες  "Αιολική Δεσφίνας  Α.Ε."  και "Αιολική Νότιας Δεσφίνας  Α.Ε.",  θυγατρικών της  VECTOR A.E..   
Και η πόλη μας, η Ιτέα, να είναι υποχρεωμένη να υποστεί τους  "επενδυτικούς"  σχεδιασμούς του απερχομένου Δημάρχου μας.

  Για όλα όμως αυτά, θα επανέλθουμε με άρθρο μας.  Γιατί εμείς στον "epikourositeas.blogspot.com", έχουμε άποψη.  Και όπως πάντα, τεκμηριωμένη.
  Προς το παρόν, θα αρκεσθούμε στην είδηση των χρονικών περιόδων χρήσεως του λιμένα Ιτέας ως εμπορευματικού (και όχι των πλησιεστέρων στην  "επένδυση"  λιμένων Αντίκυρας και Αλουμίνας), όπως την διατυπώνει το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος.

***************************************

                                                                      Ιτέα 15-05-2019
                                                                      Αριθμ. πρωτ.: 480

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Θέμα: “Προς αποκατάσταση της αλήθειας”.
Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρουν πως όλο το καλοκαίρι θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Ιτέας φορτηγά πλοία για την εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών, κάτι που είναι ψευδές.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την σωστή ενημέρωση των δημοτών σας αναφέρουμε πως την επόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου κλείνει ο πρώτος κύκλος αφίξεων φορτηγών πλοίων που άνοιξε στο τέλος του περασμένου Μαρτίου.
Ο δεύτερος κύκλος ανοίγει το Σεπτέμβριο και κλείνει τον Νοέμβριο του 2019.
Η συμφωνία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας με την εταιρεία “ENERCON” είναι πως κανένα πλοίο με ανεμογεννήτριες δεν θα καταπλεύσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ιτέα.
Υπενθυμίζουμε στον κάθε ενδιαφερόμενο, πως μπορεί να ενημερώνεται υπεύθυνα για θέματα του παραλιακού μετώπου Ιτέας-Κίρρας από το γραφείο του Λιμενικού Ταμείου.
Για τη Λιμενική Επιτροπή Ν. Φωκίδας
Ο Πρόεδρος
Καϊμάρας Νικόλαος





1 σχόλιο: