Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

2α ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΑΝΤΑΜΩΜΑ) ΜΑΚΡΗΝΩΝ - ΛΙΒΙΣΙΑΝΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Για την απωλεσθείσα, 
αλλά μη λησμονηθείσα Πατρίδα
   Να υπενθυμίσουμε ότι, η πρώτη συνάντηση των απανταχού Μακρηνών - Λιβισιανών, είχε προγραμματισθεί από 3ετίας να πραγματοποιηθεί στην Νέα Μάκρη Αττικής και η αμέσως επομένη (δηλαδή εφέτος), να πραγματοποιηθεί στην Ιτέα.  Και τούτο λόγω του ότι, από τον πληθυσμό των προσφύγων οι οποίοι είχαν "τακτοποιηθεί"  στην Ιτέα το 1922, το μεγαλύτερό του κομμάτι είχε καταγωγή και προέλευση από την Μάκρη και το Λιβίσι.
 
   Έτσι, λόγω ενδιαφέροντος αφ' ενός από την Εταιρεία Ιστορικών Μελετών "ΛΥΚΙΑ" και λόγω αναμενομένου ενδιαφέροντος αφ' ετέρου από τους εν Ιτέα (3ης & 4ης γενεάς) απογόνους εκείνων των ανθρώπων, εθεωρήθη ότι η δευτέρα συνάντηση-αντάμωμα των Μακρηνών - Λιβισιανών, θα έπρεπε να γίνει στην πόλη μας.
  Δυστυχώς, ούτε η πρώτη συνάντηση-αντάμωμα έγινε στην Νέα Μάκρη (επραγματοποιήθη όμως με πολλή μεγάλη επιτυχία στις 24 Ιουνίου 2018 στο Αιγάλεω), ούτε και η δευτέρα θα πραγματοποιηθεί εφέτος στην Ιτέα, για λόγους τους οποίους αγνοούμε.  Αντ' αυτής η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών "ΛΥΚΙΑ", απεφάσισε να επαναληφθεί και η νέα συνάντηση, επίσης στο Αιγάλεω, όπως αναγράφεται και στην σχετική Πρόσκληση.

   Η ιστορική μνήμη, πρέπει να παραμένει "ζωντανή".  Είναι η αλυσίδα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.  Και πάντα σηματοδοτεί, σχεδόν κατευθύνει, το μέλλον.  Και οι Ιτεώτες, οι έλκοντες την καταγωγή τους από την Μάκρη και το Λιβίσι της Μικράς Ασίας, το γνωρίζουν.  
Εξ άλλου, αυτό το 2ον αντάμωμα, τους αφορά.  Ακόμη κι αν πραγματοποιείται στο Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου