Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ (Ιτέας) & ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ (Αμφίσσης) ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Μια αξιέπαινη δράση, μια όμορφη εκδρομή.
  Κυριακή πρωΐ, με την υγρή αφή, του με δύναμη αναπνοής ανέμου, να μην επιτρέπει την (αισιόδοξη) με ελαφρά ενδύματα θερινή περιβολή των ανθρώπων και με την ηλιοφάνεια να είναι το ζητούμενο της νέας ημέρας, έκανε την εμφάνισή της στον μώλο της Ιτέας, μια ομάδα παιδιών, εκεί όπου είχε προσεγγίσει και η μεγάλη βάρκα (λάντζα) του καπτα-Μήτσου.  Επρόκειτο για μια συνάντηση των δυο προσκοπικών ομάδων Ιτέας και Αμφίσσης, των οποίων οι επικεφαλής, είχαν από κοινού προγραμματίσει αυτήν την εκδρομή, αλλά όπως όλες σχεδόν οι εξορμήσεις των προσκόπων, ήταν για "καλό έργο".

  Και αυτό το έργο δεν ήταν τίποτε άλλο, από την καθαριότητα, περιποίηση και βαφή (όπου εχρειάζετο) της μικρής εκκλησίας και του πέριξ αυτής χώρου, των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο ομώνυμο νησάκι στην είσοδο του λιμένα της Ιτέας.
Είχαν λοιπόν τα παιδιά μαζί τους, εκτός από τις προμήθειές τους για κάποιων ωρών παραμονή στο νησάκι και μερικά απαραίτητα υλικά για την καθαριότητα εντός και εκτός του ναΐσκου, όπως και εργαλεία για περιποίηση και αποψίλωση του αύλειου και περιβάλλοντος χώρου της γραφικής και ιστορικής εκκλησούλας.

  Εργάσθηκαν, έπαιξαν, έμαθαν και διασκέδασαν όλα τα παιδιά - πρόσκοποι στο νησάκι και όταν επέστρεψαν στην Ιτέα, ένα παγωτό κάτω από τα σκιερά πεύκα της παραλίας, ήταν η ανταμοιβή τους.

  Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι, στις 21 Μαΐου όπως από πολλών ετών συνηθίζεται, λειτουργεί για μια και μόνη φορά εντός του έτους, το συγκεκριμένο εξωκκλήσι, στην μνήμη των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την προετοιμασία του για αυτήν την ημέρα αναλάμβανε, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού του Αγίου Χαραλάμπους της Ιτέας, στην ενορία του οποίου υπάγεται και ο περί ου ο λόγος ναΐσκος.

  Συγχαρητήρια στους αρχηγούς των δυο Συστημάτων και είθε οι από κοινού δράσεις των, να προάγουν την φιλία ανάμεσα στα παιδιά των δυο πόλεων και τον εθελοντισμό για την προστασία του περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου