Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

(εκλογές) ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΠΕΤΕΙΝΙΤΣΑ!...

Τριταία, ή Κωλοπετεινίτσα, ή Κολοπετεινίτσα,
 ή Κολοπετινίτσα, ή Καλοπετεινίτσα.
   Επανεξελέγη πανηγυρικά για δευτέρα φορά την Κυριακή των δημοτικών εκλογών, ο νυν πρόεδρος της Κοινότητος Τριταίας του Δήμου Δελφών, Παναγιώτης Τσακίρης.  Ο αγαπητός σε ολόκληρη την εκεί τοπική κοινωνία, αλλά και στην Ιτέα, γνωστός δε και στην ευρύτερη περιοχή μας Παναγιώτης, παρ' ότι εσυνάντησε ισχυρόν πολιτικόν αντίπαλο, τελικά κατάφερε να επανεκλεγεί και θα εξακολουθήσει να προεδρεύει με τον στιβαρό και αποφασιστικό του τρόπο (ως αυτοκράτωρ...), στην όμορφη κοινότητα για μια ακόμη 4ετία.

  Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των οριστικών αποτελεσμάτων του ενός και μοναδικού εκλογικού τμήματος στην Τριταία το βράδυ της Κυριακής 26-5-2019, πλήθος συγγενών, γνωστών και φίλων του Παναγιώτη, έσπευσαν να τον συγχαρούν, υποχρεώνοντάς τον, να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες και να επαναλάβει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, για την ανάπτυξη και προβολή της πανέμορφης, μοναχικής, αλλά και πασίγνωστης ιδιαιτέρας πατρίδος του.

    Διότι ως γνωστόν, ναι μεν η Τριταία, είναι γειτνιάζουσα των αρχαίων πόλεων (ερείπια σήμερα) Υπνία και Χάλαιον, αλλά η φήμη της κινείται μεταξύ του θρύλου και της πραγματικότητος, μετά από την επική ελληνική ταινία του 1959 σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη, "Διακοπές στην Κολοπετινίτσα".

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο πληθυσμός της κοινότητος είναι 141 κάτοικοι, ενώ ο αναθεωρημένος του 2019 εκλογικός κατάλογος από την Π.Ε. Φωκίδος, αναφέρει 183 εγγεγραμμένους.  
Μετά όμως από έρευνά μας, προέκυψε ότι :
-  Οι εν δυνάμει ψηφοφόροι είναι 125 (σε Τριταία, Ιτέα και Αθήνα)
-  Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι 30 μονίμως διαμένοντες σε Ευρώπη και Αμερική.
-  Υπάρχουν και 28 "αναχωρήσαντες", μη ...δυνάμενοι να ψηφίσουν.
Σύνολον : 183

Εξ αυτών, εψήφισαν   81                  (45,50%)
                  άκυρα (!...) 2                     (2,47%)
Σύνολον                      79

Έλαβον :  Τσακίρης   48                  (59, 26%)
                 Σταθάτος   31                   (38,27%)  

  Μετά από την "στέψη" του προέδρου τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα παρατεθεί σύμφωνα με τον ίδιον, επίσημο δείπνο στη ταβέρνα - καφενείο του Καϊμαρή στην πλατεία του χωριού, με μοναδικό έδεσμα κοντοσούβλι αρνίσιο και προβατίνας και βεβαίως με κρασί κολοπετεινισιώτικο.
"Ραντεβού τον Σεπτέμβρη" λοιπόν, στην Κωλοπετεινίτσα! 


3 σχόλια:

  1. 4 έτη κ όχι 5 κύριε Επίκουρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Παναγιώτη.!!!! Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν εσένα να αγαπάνε τον τόπο τους.

      Διαγραφή