Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ (...παρουσία δυο βιβλίων!) - Δελτίον Τύπου

Ο "Γκάρης" και ο "Γουργούρης"
  Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οι δυο ήρωες της συγγραφέως Τασούλας Επτακοίλη, θα πρωταγωνιστήσουν στην δημόσια συζήτηση, με θέμα την αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητος.  Και στο "έργο" τους θα τους βοηθήσουν, εκτός από την δημιουργό τους, η ΕΦΑ Φωκίδος και η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδος.  Κι όλα αυτά θα συμβούν στο Μεγάλο Καφενείο της Αμφίσσης. 
Άς είμαστε όλοι εκεί.

*******************************************************
- Δελτίο τύπου –
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σας προσκαλούμε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, 18:30 στο «Μεγάλο Καφενείο 1929» στην Άμφισσα, όπου σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση με τη συγγραφέα, κα Τασούλα Επτακοίλη.
Στο έργο της συγγραφέως, ειδικά στα παιδικά βιβλία της, αναλύονται θέματα ιδιαίτερα επίκαιρα για τη σημερινή κοινωνία, όπως η αγάπη προς το έτερον, η υπέρτατη αξία της αλληλεγγύης και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι ήρωες της Επτακοίλη είναι τα ζώα της διπλανής πόρτας ή και της διπλανής αυλής τα οποία λαμβάνουν μορφή ήρωα, όταν αυτό χρειαστεί, για να βοηθήσουν χωρίς αντάλλαγμα κάθε απαρηγόρητο πλάσμα της Γης.
Το θέμα που πραγματεύεται η εορτή της ΔΗΜ για το 2019 είναι «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, τα Μουσεία καλούνται να ξεπεράσουν τους ακαδημαϊκούς συμβατικούς ρόλους τους και μέσω της σύνδεσης της παράδοσης με την σύγχρονη κοινωνία, να καταστούν κομβικά σημεία λαών και πολιτισμών διακηρύσσοντας παράλληλα την άρρηκτη σχέση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το φυσικό περιβάλλον, στοιχεία τα οποία αποτελούν το δίπολο του χαρακτήρα του Δελφικού τοπίου από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών, κα Έλλη Ρομβοτσάνου – Κοτσάνου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας. Στη συζήτηση καλούνται να λάβουν μέρος φορείς και άτομα που ασχολούνται με την προστασία των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου