Τρίτη 14 Μαΐου 2019

(προεκλογικός) ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑΣ ΚΙΡΡΑΣ : ΟΤΙ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!... σχόλιο της (υ.τ.σ.) Μαρίας Καπαρέλη


Δουλειές…….του ποδαριού στην Κίρρα!!!

Προς αποκατάσταση της πραγματικής αποτύπωσης του ανύπαρκτου πενταετούς τεχνικού προγράμματος στην Τοπική Κοινότητα Κίρρας και αποδεχόμενη την αυτοδιοικητική «πάσα» που μας έδωσε ο Αντιδήμαρχος Ιτέας για τα μεγάλα έργα που έλαβε η Κίρρα παραθέτω τα κάτωθι :
  1. Συντήρηση Δημοτικού σχολείου Κίρρας(βάψιμο): πραγματοποιείται με διάθεση υλικών με χρήματα του σχολείου και ενεργειών του Διευθυντή του και συμπληρωματικά από ιδιωτική πρωτοβουλία . Ο Δήμος διέθεσε απλά και μόνο ως όφειλε το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας που μισθοδοτείται από τον ΟΑΕΔ και έχει τοποθετηθεί στο Δήμο Δελφών, καλύπτοντας τους σκοπούς δημιουργίας του προγράμματος. Η συντήρηση των σχολικών μονάδων πραγματοποιείται άλλωστε εφόσον έχει προβλεφτεί τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι το χειμώνα.
Πίστωση χρημάτων στο τεχνικό πρόγραμμα -σχολική ΣΑΤΑ , δεν έχει σημειωθεί την τρέχουσα πενταετία , παντελώς για το Δημοτικό σχολείο Κίρρας.
Λειτουργικό έργο παρέμβασης για την κάλυψη ουσιωδών αναγκών της σχολικής μονάδας αντίθετα, πραγματοποιήθηκε με την γνώριμη διαδικασία περί υποβολής προσφορών και έκδοση απόφασης ανάθεσης στον μειοδότη το 2012, ποσού περίπου 13.000,00 ευρώ στο σχολείο (επισκευή τουαλετών -WC στην ανατολική προσθήκη).
  1. Έργο αποχέτευσης στην Κίρρα: Το έργο κατέστη μη λειτουργικό , καθότι δεν προβλέφθηκε την τρέχουσα πενταετία από τη δημοτική αρχή να αναληφθεί πρωτοβουλία περί ολοκλήρωσης της διαδικασίας , ώστε να μπουν τα σημεία σύνδεσης. Δεν δρομολογήθηκε συμπληρωματική μελέτη τοποθέτησης των αναμονών του ήδη συμβασιοποιημένου έργου από το 2013 και ουδείς κάτοικος της περιοχής μπορεί να συνδεθεί. Οπότε προς το παρόν το έργο έγινε δεν έγινε είναι «άχρηστο».
Η τεχνική δημοτική αδράνεια , ανάγκασε τη ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών να προβεί σε τμηματική ασφαλτόστρωση 230μ.στο κέντρο της κεντρικής οδού Αγ. Ιωάννου , προκειμένου να «πέσει στάχτη στα μάτια» των συνδημοτών 15 ημέρες πριν τις εκλογές.
Το συγκεκριμένο κομμάτι άλλωστε θα ξαν’ανοιχθεί , προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανωτέρα διαδικασία περί τοποθέτησης αναμονών για να συνδεθούν τα νοικοκυριά , με τη νέα δημοτική αρχή και το νέο κοινοτικό συμβούλιο που θα δραστηριοποιηθεί δυναμικά και αποφασιστικά ως «θεματοφύλακας» των συμφερόντων της Κοινότητας. Δηλαδή περιγράφουμε μία κατάσταση «ράβε-ξήλωνε» για την Κίρρα, στην εκπνοή ουσιαστικά της αυτοδιοικητικής πενταετίας.
Τίποτε άλλο δεν έλαβε η Κίρρα , ως τεχνικό πρόγραμμα κι αυτό όσο κι αν είναι οδυνηρό για την τοπική αρχή , αποδεικνύεται περίτρανα από τα ψηφισμένα τεχνικά προγράμματα της πενταετίας.
Τελειώνοντας επίσης θα διατυπώσω και μία τελευταία ερώτηση :
«….Το κονδύλι των 40.000,00 ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις της Κίρρας τι απέγινε ;
Και για να διευκολύνω ακόμη περισσότερο την οποιαδήποτε απάντησή σας, σας παραπέμπω στα διαλαμβανόμενα της αριθμ 241/23/06/2017 απόφασης Δ.Σ (3η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2017);»
  1. Τέλος δεν επιθυμώ να ασχοληθώ την παρούσα στιγμή με τα κονδύλια που διέθεσε ο Δήμος Δελφών για εκδηλώσεις στην Κίρρα , αλλά να γνωρίζετε ότι την τρέχουσα περίοδο άλλαξαν έδρα εκδηλώσεις που αναδείχτηκαν στην Κίρρα(παγκόσμια ημέρα χορού) κι άλλες δεν πραγματοποιήθηκαν ελλείψη χρημάτων . Διαθέτουμε το σύνολο των πιστώσεων που έχει διατεθεί σ’ όλους τους συλλόγους ανά Δημοτική Ενότητα και θα αξιολογηθεί μελλοντικά, για να διεκδικήσουμε την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτουμε.
Σ’ αυτό το σημείο μπορεί η μη-εισροή χρημάτων να οφείλεται και σε μη-γνώση της τοπικής αρχής , ως προς την ισχύουσα διαδικασία.
Ο συνδυασμός “ ΚΙΡΡΑ – ΏΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” που θα αναλάβει αρμοδιότητα για την Κοινότητά μας από 01.09.2019, δεν θα επιτρέψει εκπτώσεις και ψεύτικες υποσχέσεις , παραγοντισμούς και διευκολύνσεις υπέρ τρίτων , εις βάρος της Κοινότητάς μας , αλλά θα δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας , ενημερώνοντας ανελλιπώς αρμόδια όργανα , φορείς και συνδημότες τόσο για τις ενέργειες αλλά ακόμη και για τις παραλείψεις μας.
Τασσόμαστε υπέρ ενός διαφορετικού μοντέλου αυτοδιοικητικής διαχείρισης των κοινών της Πόλης , με επίκεντρο τον Άνθρωπο και όχι ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικά οφέλη.

Μαρία (Μαίρη) Καπαρέλη
Υπ.για την Κοινότητα Κίρρας




3 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα όργανα.... οπότε καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει μετά τις εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως οι υποψήφιοι να προσλάβουν και κάποιον διορθωτή κειμένου, γιατί μέχρι τις εκλογές θα μας βγουν τα ματάκια μας από τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που βλέπουμε. Οι λόγιες εκφράσεις σε "εμάραναν" αγαπητή υποψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε κοπέλα μου ενώ δεν το 'χεις με το συντακτικό άστο να πάει.
    η θέλεις να αποδείξεις ότι έχεις κάποια σπουδαία μόρφωση στους ιθαγενείς πίστεψε με ούτε τον εαυτό σου δεν πείθεις. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ασχολήσου με την δουλίτσα σου και το σπιτάκι σου και άσε τα υπόλοιπα σε αυτούς που μπορούν διότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Δεν μπορεί στο HARVARD πρέπει να το άκουσες κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή