Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ : ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ!... (φωτογραφίες)

Τα Κούλουμα από τον "ΔΕΣΜΟ" στην παραλία
  Με σύμμαχο την εαρινή λαμπρότητα της ημέρας, την ασθενή σε ένταση θαλάσσια αύρα και με έναν  νότιον ορίζοντα ωσάν παλέτα ζωγράφου εμπεριέχουσα όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου, επραγματοποιήθησαν σήμερα στην παραλία τις Ιτέας, οι δυο τελευταίες εκδηλώσεις των Απόκρεω : Το πέταγμα του χαρταετού, από τον μώλο και την Μαρίνα, καθώς και η δωρεάν διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλεώς μας, όπως παραδοσιακά και από ετών πραγματοποιείται, από τον αγαπημένο Πολιτιστικό Σύλλογο της Ιτέας, τον "Δεσμό".


   Πλήθος κόσμου είχε βρεθεί από ενωρίς το πρωΐ στην Μαρίνα, με τα παιδιά πρωτίστως να είναι προετοιμασμένα και αδημονούντα να πετάξουν στον ουρανό της Ιτέας, τους πάσης φύσεως μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων χαρταετούς τους, τηρώντας το έθιμο της ημέρας και συμμετέχοντας σε αυτόν το άτυπο ανταγωνισμό, του υψηλοτέρου πετάγματος.
  Οι αρχικές προσπάθειες ήσαν ατυχείς, καθ' όσον η σχεδόν μηδαμινή ένταση του ανέμου, δεν επέτρεπε ούτε καν την ...απογείωση των χαρταετών.  Όταν όμως, περίπου στις 11:30', με την ξαφνική αύξηση της εντάσεώς του, πλήθος από πολύχρωμες κουκίδες εγέμισαν τον ουρανό, προς χαρά των μικρών και τέρψη των μεγάλων.  Παρ' ότι υπήρξαν και ...ατυχήματα (πτώσεις με ζημίες ή και απώλειες), τόσον εκτός, όσον και εκτός θαλάσσης.

  Την ίδια ώρα, άρχιζε η προσφορά με τα "σαρακοστιανά", από τα μέλη του "Δεσμού" και δεν ήσαν λίγοι οι αναμένοντες με τάξη και καλή διάθεση, αυτήν την μικρή απόλαυση με τα "Ιτιώτικα Κούλουμα".

  Διάθεση υπήρχε, η ημέρα εβοηθούσε και η μουσική προσκαλούσε όσους είχαν ευρεθεί σήμερα το πρωΐ και το μεσημέρι στην παραλία μας.  Και δεν ήσαν λίγοι.  Υπήρχαν επισκέπτες του τριημέρου, συντροφιές περαστικών και εκδρομείς της ημέρας, με μοναδικό προορισμό την Ιτέα μας.
  Το ευτύχημα με την πόλη μας είναι, ότι όσοι και να ήσαν σήμερα στην παραλία μας, δεν ...στριμώχθησαν!  Διότι, η "απλωσιά", μαζί με την ηλιοφάνεια, είναι η μεγάλη και ανόθευτη "προίκα" της Ιτέας μας.

   Χαρές παντού, μουσική, χορός, σαρακοστιανά και ένα παραλιακό μέτωπο, κατάμεστο από ένα πλήθος ευχαριστημένων για την ημέρα, ανθρώπων.  Με το αδιαχώρητο να επικρατεί στα παραλιακά καταστήματα και με τον "Δεσμό" να διαφημίζει ετούτην εδώ την αξεπέραστη και κοσμοπολίτισσα θαλασσινή γωνία του Κορινθιακού Κόλπου.
Χρόνια Πολλά σε όλους! 

Η Γεωργία...

...Η Λουκία
και ο Τέντ.

Ο Παρνασσός σήμερα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου