Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ - ΚΙΡΡΑΣ : ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Μια τυχαία συνάντηση
   Στα γραφεία του Συλλόγου Χιονοδρόμων - Ορειβατών  στην Ιτέα, συναντώνται σχεδόν καθημερινά, μέλη και φίλοι του Σωματείου, άνθρωποι αγαπώντες την ορειβασία και την επαφή με την ύπαιθρο, αλλά προ πάντων, άνθρωποι με εκτίμηση και σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον το οποίον και θεωρούν (όπως και όλοι μας θα έπρεπε), ως αναπόσπαστο κομμάτι από την ζωή μας.  Και ότι το "απείραχτο" περιβάλλον, είναι το μοναδικό στήριγμα για το πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας μας.

  Εκεί λοιπόν, στα γραφεία του Συλλόγου, συχνάκις παρατηρείται ...πολυκοσμία, καθ' όσον μέλη και φίλοι συναντώνται, συζητούν, σχολιάζουν και επανεκτιμούν παρελθούσες συμμετοχές τους σε δράσεις του Συλλόγου, αλλά βεβαίως, προγραμματίζουν.  Προγραμματίζουν τις επόμενες εξορμήσεις τους, σε γνωστές και άγνωστες διαδρομές και τοποθεσίες, εκεί όπου η επαφή με την φύση είναι άμεση, αμόλυντη και "αφτιασίδωτη".

   Πρόκειται για μια "λειτουργία" αυτής της υπέροχης παρέας ανθρώπων, την οποία τιμούν, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. και όλοι οι φίλα προσκείμενοι στο Σωματείο, εγγεγραμμένοι ή όχι σε αυτό.    Και βεβαίως, υπάρχουν και τα σχετικά "διαλείμματα", όπου τα προσκομιζόμενα κατά καιρούς "καλούδια" από τους συχνάζοντες στα γραφεία, μετατρέπουν τις συναντήσεις σε ...συμπόσια!

  Ήταν μια βροχερή και υγρή ημέρα του Μαρτίου, όταν, μετά από την συζήτηση για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της προσεχούς εξορμήσεως του Συλλόγου, το γραφείο του προέδρου μετετράπη σε βωμό, όπου ένας εκ των παρισταμένων, εναπόθεσε τα πρόσφορα και τις σπονδές του, ζητώντας τις ευχές των ...συνδαιτυμόνων για κάποια προσωπική του επέτειο εκείνης της ημέρας.
Εξυπακούεται ότι, η "προσφορά" ετιμήθη δεόντως. Με τις ευχές του προέδρου του Σ.Χ.Ο., αυτού του πάντα γελαστού ανθρώπου και όλων των υπολοίπων, να είναι : 
"Για τον Σύλλογο, για την φύση και πάντα τέτοια!..."
(το "εξωτικό" τσίπουρο, εξηφανίσθη...) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου