Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΠΡΩΪΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Γυφτώον;...

   Τετάρτη 18-4-2018 περίπου 12:00' η ώρα μεσημέρι, πλατεία Ηρώων στην Ιτέα.  Μια ομάδα τεσσάρων παιδιών Ρομά ή Γύφτων, έχει ανοίξει και επεξεργάζεται "δοκιμάζοντας" το περιεχόμενο, από κάποιες πλαστικές σακούλες και τσάντες.  Το οποίον ήταν είδη ρουχισμού.    
  Στην ερώτηση πως ευρέθησαν αυτά εκεί, μια γυναίκα Ρομά ή Γύφ- τισσα, μισοκρυμμένη πίσω από έναν φοίνικα, έβαλε τις φωνές και στην δική τους διάλεκτο, μάλλον τα προέτρεψε να μην μιλήσουν.  Το ένα από τα παιδιά έδειξε τον κάδο απορριμάτων, το άλλο το Δημαρχιακό κατάστημα και το τρίτο είπε, ότι τους τα έφεραν εκεί...
 
Αντέδρασαν στην φωτογράφιση, επιδεικνύοντας τα γεννητικά τους όργανα, η δε "καθοδηγήτρια" εφώναζε συνεχώς.

Με την απομάκρυνσή μας από του σημείου, "έπεσε σύρμα" και σε χρόνο "dt", κατέφθασε το Datsun του επικεφαλής, και τα πάντα εξαφανίσθησαν.  Και οι  άνθρωποι και οι σακούλες.

   Επανερχόμεθα στο θέμα της ημερησίας εγκαταστάσεως αυτών των ανθρώπων στην πλατεία Ηρώων, διότι  σχεδόν επί μονίμου βάσεως, στην νότια πλευρά της πλατείας, λειτουργεί είτε έκθεση-πωλητήριο  χαλιών και μοκετών, είτε ειδών καλαθοπλεκτικής.  Και αυτό, ναι μεν δεν είναι κατακριτέο, αλλά η συνοδεύουσα τον "αρχηγό" πολυμελής οικογένεια, παραμένει επί αρκετές ώρες επί του χλοοτάπητος της πλατείας, ρυπαίνοντας, επαιτώντας και αφοδεύοντας δημοσίως.

Λύση;  Η Αστυνόμευση!

   Εκτός εάν υιοθετηθεί η προ τριών περίπου μηνών πρόταση, την οποία είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας Τέντ Γουώρθ, δηλαδή το να παραχωρήσει η πόλη έκταση για εγκατάσταση των Ρομά ή Γύφτων στην περιοχή και να τους βοηθήσουμε να εντα- χθούν στο κοινωνικό σύνολο.  
Η αντιμετώπιση εκείνης της προτάσεως από τους παρευρισκομένους σε εκείνη την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και οι αντιδρά- σεις της τοπικής κοινωνίας από την επομένη ημέρα της διατυπώσεώς της, είναι γνωστές.
Τώρα όμως και εν όψει της τουριστικής περιόδου, με τα κρουαζιερό- πλοια να καταφθάνουν, τι θα γίνει;  Θα αφήσουμε να επαναληφθούν τα περυσινά φαινόμενα-δυσφημίσεις για την πόλη μας;
Έ, κύριε Πρόεδρε;...


1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ λυπηρό, να συμβαίνουν αυτά σε ένα Μνημείο Ηρώων. Και... επειδή η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, ουδόλως γνωρίζει τη σημασία του Μνημείου και του χώρου, ούτε την ενδιαφέρει, αλλά με κάθε τρόπο, συνήθως απολίτιστο, επιδίδεται εις άγρα τροφής και επειδή αυτό το φαινόμενο είναι απαράδεκτο σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία και τουριστική (Ιερή θα έλεγα) περιοχή πιστεύω ότι καλύτερη λύση είναι η Αστυνόμευση της πόλης. Η άλλη περίπτωση της ένταξης στην κοινωνία, θα είναι επιζήμια τουριστικά αν όχι επικίνδυνη για λόγους υγιεινής, λόγω του μεγάλου μεγέθους των διαφορών των κοινωνιών μεταξύ τους σε κάθε επίπεδο και λόγω αποφυγής παγιοποίησης τέτοιων καθεστώτων χωρίς κατάλληλο προγραμματισμό και χωροταξικό εκτός πόλης σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή