Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΕΝΑ (μονομελές) ΑΓΗΜΑ ΣΗΜΑΙΑΣ (στην Ιτέα)

 Μετά βαΐων και κλάδων (βοήθειά μας)

    Φυσούσε.  Φυσούσε αρκετά.  Κι ο καλός μας Πρόεδρος Τέντ Γουώρθ, Κυριακή σήμερα των βαΐων, θέλοντας να προστατέψει τις δοκιμαζόμενες από τον άνεμο σημαίες των κρατών-μελών της Ε.Ε. στον μώλο της Ιτέας, επεσκέφθη τον χώρο και άρχισε να υποστέλλει τις σημαίες.  Τις οποίες με προσοχή ετοποθέτησε διπλώνοντάς τες, στο αυτοκίνητό του, πνέων μένεα κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων του Δήμου (της Δ.Ε. Ιτέας), οι οποίοι αρνήθηκαν να τον ακολουθήσουν σε αυτήν την πρωτοβουλία του, με το πρόσχημα της Κυριακής αργίας.



Και ενώ ήταν απορροφημένος με την γρήγορη και ασφαλή υποστολή των σημαιών, 

   δεν παρετήρησε ότι το ρυμουλκό σκάφος "Απόλλων", αντί να είναι σταθμευμένο στην Μαρίνα Ιτέας όπου και η συνήθης καβοδέτησή του, ευρίσκετο στην ανατολική πλευρά του μώλου.  Και ούτε ερώτησε τον λόγο στο προσερχόμενο εκείνη την στιγμή διμελές πλήρωμά του, το οποίον επιβιβαζόμενο του σκάφους, αναχώρησε για την συνοδεία του καταπλέοντος  μικρού κρουαζιερόπλοιου στον λιμένα της Ιτέας.
  Με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα, το όμορφο κρουαζιερόπλοιο να προσδεθεί  στην δυτική πλευρά του μώλου, από τον οποίον μώλον όμως, είχαν αφαιρεθεί όλες οι μετά θορύβου κυματίζουσες σημαίες....


 Και τότε "έπεσε" το τηλεφώνημα.  Κάποιος από την Λιμενική Επιτροπή, σύμφωνα με ομολογία του ιδίου του Τέντ Γουώρθ, του εζήτησε εξηγήσεις, γιατί υπέστειλε τις σημαίες από τον μώλο, περιοχή επί της οποίας δικαιώματα διαχειρίσεως και εποπτείας, έχει μόνον το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος.  Και "αναγκάσθηκε" όπως ο ίδιος είπε, να επιστρέψει στην τοποθεσία και να κάνει έπαρση (χωρίς μουσική υπόκρουση...) των σημαιών τις οποίες προ ολίγου είχεν ο ίδιος υποστείλει...

Σκηνές από το λιμάνι του Δήμου Δελφών, Κυριακή 1η Απριλίου 2018, με την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως να είναι προ των πυλών.

Και από όλα αυτά, τίποτε δεν είναι ψευδές.  Και όλα αυτά να περιγράφονται μόνον με 3 λέξεις : "Καλέ μου άνθρωπε!..."

Εδώ να σημειώσουμε ότι : 
Την καθαριότητα, τον ευπρεπισμό, την εποπτεία και την διαχείριση της ζώνης λιμένα Ιτέας, έχει αποκλειστικά και μόνον το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος.  Ανεξαρτήτως του εάν την καθαριότητα και αποκομιδή των απορριμάτων πραγματοποιεί η Υπηρεσία Καθαριότητος του Δήμου (Δ.Ε. Ιτέας).  Καθώς επίσης και ότι οι σημαίες είναι περιουσιακό στοιχείου του Δήμου (Δ.Ε. Ιτέας).  Και σε περιπτώσεις φθοράς, αντικαθίστανται από τον Δήμο.


Καλή Ανάσταση να έχουμε!...  (γενικώς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου