Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ

(εκφόρτωση 22-12-2017)
Αντισταθμιστικά οφέλη

   Όταν προ δυο μηνών έγινε γνωστή η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την χρηματοδότηση με 4,8 εκ. ευρώ, 63 (εξήντα τριών) λιμένων της χώρας, για έργα και επισκευές μικρής κλίμακος, από τον σχετικό κατάλογο απουσίαζε ο Λιμένας της Ιτέας. Και ετούτο διότι, την “πίττα” την εμοιράσθησαν όσοι Λιμένες (μέσω των Λιμενικών τους Ταμείων) είχαν υποβάλλει στο Υπουργείο, είτε το περίφημο “master plan” το οποίο τους είχε ζητηθεί από το 2013, είτε μια μικρή μελέτη εμπεριέχουσα τα τρέχοντα λειτουργικά και επισκευαστικά προβλήματά τους καθώς επίσης και κάποιες επεμβάσεις οι οποίες θα βοηθούσαν στην ασφαλέστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση πλοίων, εμπορευμάτων και επιβατών.

   Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, δεν είχε ανταποκριθεί τότε. Και αυτό συμπεραίνεται και αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Όσοι δε, είχαν επισημάνει το γεγονός, έγιναν “εχθροί” και προσέβαλαν (λέει) υπολήψεις...

  Μετά όμως από τον θόρυβο ο οποίος είχε δημιουργηθεί με την δημοσίευση του καταλόγου με τις κατηγορίες Λιμένων της Ελλάδος, αναφέροντας (υποβαθμισμένον) τον Λιμένα Ιτέας ως εμπορικού και με δυνατότητα φορτοεκφορτώσεως χύδην φορτίων (μια από τις 72 τουριστικές πύλες εισόδου στην χώρα...), παρενέβη η Π.Στ.Ε και με την συνεργασία (χορηγία) της  “ΕΛΜΙΝ  ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.”, η μελετητική εταιρεία  “ΜΑΡΝΕΤ Α.Τ.Ε.”  συνέταξε την μελέτη για τα απαραίτητα λιμενικά έργα για την αναβάθμιση του Λιμένα Ιτέας, καθώς και την ανάλογη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.). 
 Την παραλαβή της εν λόγω μελέτης από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, ανακοινώνει το αναδημοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου.

************************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Ιτέα 01-02-2018
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ &
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Ταχ/κή Δ/νση : Ιτέα
Ταχ.Κώδικας : 332 00
Πληροφορίες : Αικ. Χαραλάμπους
Τηλέφωνο : 2265032279
FAX : 2265034679
e-mail:limenikotameiofokidas
@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΕ ΛΙΜΑΝΙΟΥ»

Το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ μετά από συντονισμένες προσπάθειες και σε αγαστή συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και την “ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ παρέλαβε την Β΄ Φάση της μελέτης, «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ» που συνέταξε η μελετητική εταιρεία «ΜΑΡΝΕΤ ΑΤΕ», η οποία αποτελείται από την
  1. Οριστική μελέτη λιμενικών έργων (κατασκευαστικά σχέδια τεύχη δημοπράτησης) και
  2. Την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Προκειμένου να μπορεί το έργο αξίας 6.000.000 € περίπου, να δημοπρατηθεί, απομένει η διαδικασία έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης την οποία θα διεκπεραιώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της.


Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
Ν. Φωκίδας

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος


4 σχόλια:

  1. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος... Μια ενημέρωση σωστή δε βλάπτει. Κακίες μόνο ξέρετε γιατί αυτές πουλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολιαστή 1:02 Κάτι ξέρεις εσύ. Κάτι σε ενόχλησε. Δεν μας λες κι εμάς για να μάθουμε;

      Διαγραφή
  2. 1.ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΩΡΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ .... ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Λ.Τ.
    2. ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
    3. ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ 2-3 ΕΧΟΥΝ MASTER PLAN. ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    4. ΤΟ MASTER PLAN EINAI "ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ" TO Λ.Τ. ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΗ 2 ΕΤΗ (ΑΠΟ ΤΩΡΑ). ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΜΗΝ ΠΩ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕ ΤΟ Ν.4412/16 ΓΙΑ ΤΑ Λ.Τ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    5. ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΤΟ Λ.Τ.
    6. Η ΠΡΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΝ ΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ MASTER PLAN ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 150.000
    7. ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΑΣ 300.000 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 80% ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ 40.000 - 50.000 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ.ΟΛΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Λ.Τ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 320.000 ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΚΩΔΙΚΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ MASTER PLAN (ΠΕΡΙΠΟΥ 40.000 - 50.000) ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΩΔΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ.
    8. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ - ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΖΩΝΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ Λ.Τ. ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ MASTER PLAN.

    ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΑΤΟΜΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή