Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

"ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ" ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ (εσκεμμένη;) "ΠΑΡΑΛΗΨΟΥΛΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ 2 ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (η επίμαχος επιστολή του Υ.Εσ.)



Δημιουργικές Ασάφειες

   Μετά από αυτό το προ-εχθεσινό επίπεδο συνεννοήσεως, κατανοήσεως και συνεργασίας όλων των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος εθεώρησε πρέπον να ενημερώσει τους δημότες αυτού του έρμαιου Δήμου, ότι ο Παναγιώτης Ταγκαλής (μείζουσα αντιπολίτευση), είναι “κακός”, γιατί αποχώρησε από την συνεδρίαση του Σώματος. Και αυτό το έκανε στις 8:00’ το πρωΐ, μόλις μερικές (νυκτερινές) ώρες μετά, από την λήξη της βραδινής συνεδριάσεως του Δ.Σ. 
 Ο δε Παναγιώτης Ταγκαλής, αμέσως μετά από αυτήν την κίνηση του Δημάρχου (περί ώρα 11:00’), άφησε να “διαρρεύσει” προς φίλα σε αυτόν ΜΜΕ και blogs, μια ανακοίνωση της παρατάξεώς του, η οποία “κακολογούσε” τον Δήμαρχο και την τακτική του, με το να αποκρύπτει έγγραφα αλληλογραφίας του από το Δ.Σ., σχετικά με το θέμα των δυο Λιμενικών Ταμείων. 
 Το  “σκηνικό” του “χαρτοπολέμου” εσυνεχίσθει τις πρώτες απογευματινές ώρες, με την έκδοση ενός νέου Δελτίου Τύπου από το Γραφείο του Δημάρχου, το οποίο και υπογράφουν οι “θιγόμενοι” αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξειδίου και πρόεδρος του Λ.Τ. Γαλαξειδίου. Δηλαδή, το όλον ζήτημα κυριολεκτικά “ήρθε κι έδεσε” σε διάστημα ολίγων ωρών.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι :
- Εάν κάποιος δεν είναι γνώστης όλων των επεισοδίων στο “σήριαλ” με το όνομα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, δεν θα καταλάβει για ποιόν λόγο “μαλλιοτραβιούνται” οι αιρετοί μας. Δηλαδή, δεν αναφέρεται κανείς στην πέτρα του σκανδάλου, αυτής της διενέξεως.
- Η προσπάθεια του Δημάρχου να αποφύγει την παραδοχή του “λάθους” του, αποπροσανατολίζοντας (κατά την άποψή του) την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την εναντίον του “κακού” Ταγκαλή, είναι παιδική και ανόητη.
- Το “Γαλαξειδιώτικο” Δ.Τ., είναι τόσον δυσνόητο και τόσον ασαφές, ώστε αντί να διευκρινίζει, μάλλον “θολώνει” το τοπίο γύρω από την ενημέρωση δημοτών και Συμβούλων για την επίμαχη αλληλογραφία του Δημάρχου. Γιατί, πως είναι δυνατόν να ενημερώθηκαν όλοι και για όλα τα έγγραφα στην συνάντηση της 26-12-2016, ενώ η απαντητική επιστολή του Υ.Εσ. (1-3-2017)  έχει παραληφθεί από τον Δήμο στις 6-3-2017. Γίνεται;...

Επί της ουσίας όμως. Το Υ.Εσ. στην επιστολή του την οποία δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου μας, μετά από τα δυο κυκλοφορήσαντα Δ.Τ. του Δήμου, είναι ξεκάθαρη στο ζητούμενο του Δήμου.

 Ήτοι :
Το μόνον το οποίο είσθε σε θέση να ζητήσετε ως Δήμος Δελφών, είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, στο υφιστάμενο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου. Και αυτό τα αίτημα, θα πρέπει να συνοδεύεται από την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. Τελεία και παύλα!

Και αυτή η απαντητική επιστολή, ουδέποτε ενεφανίσθη...

********************************************* 

              ΑΜΦΙΣΣΑ, 23.05.2017
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Α.Δ.Τ.: 42/2017

ΘΕΜΑ: «Θεατρικό σόου Ταγκαλή-Δρακάκη-Μαρκάτου με κατανομή ρόλων μεταξύ τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο»

Άλλη μια φορά ο κ. Ταγκαλής απέδειξε ότι δε μπορεί ή δεν θέλει να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου.

Χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, προέβη, σε προμελετημένη (όπως ομολόγησε ο ίδιος) σύμπραξη με τον κ. Δρακάκη υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Χάρη Μαρκάτου (ο οποίος ενθάρρυνε από το βάθος της σκηνής…), σ’ ένα πρωτοφανές θεατρικού τύπου σόου.

Επικαλούμενος δήθεν ότι του απεκρύβησαν σημαντικά στοιχεία από το Δήμαρχο Δελφών σχετικά με τη λήψη δύο αποφάσεων στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (με τις οποίες ζητήσαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να διατηρήσει αυτοτελές το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου, ενώ ταυτόχρονα θα ιδρύεται Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών με έδρα την Ιτέα), προέβη σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση μαζί με τη δημοτική του ομάδα (παρόντες ήταν τη στιγμή εκείνη ο κ. Μανανάς και η κ. Καπαρέλη) και ενώ είχε προαναγγείλει ότι την τοποθέτηση επί της ουσίας θα κάνει ο κ. Δρακάκης (σε ρόλο εισηγητή, όπως ξεκάθαρα είχαν προσυνεννοηθεί).

Ο κ. Δρακάκης λοιπόν (ως εισηγητής, όπως τον έχρισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πριν αποχωρήσει και αυτός) μας εξύβρισε, ονομάζοντας μας «πολιτικούς απατεώνες» και «μαυρογυαλούρους» (απευθυνόμενος μάλιστα ειδικά προς το Δήμαρχο, την κ. Αικατερίνη Καραδήμα και τον κ. Αθανάσιο Τσονάκα), αποκαλύπτοντας δήθεν κρυφά έγγραφα, που ωστόσο του τα είχαμε δώσει εμείς, αυθημερόν μόλις μας τα ζήτησε.

Τον κ. Δρακάκη δεν τον σχολιάζουμε. Απευθυνόμαστε στον κ. Ταγκαλή:

Ερώτημα 1: Εφόσον θεωρείτε ότι παραπλανηθήκατε στη λήψη Απόφασης και ότι τα στοιχεία που σας «απεκρύβησαν» ήταν ουσιώδη (γιατί εμείς θεωρούμε το αντίθετο), σημαίνει ότι σήμερα έχετε αλλάξει άποψη; Αν δεν ήταν ουσιώδη τα δήθεν αποκρυβέντα στοιχεία, προς τι ο θόρυβος; Μόνο εφόσον οδηγηθήκατε σε απόφαση που δεν πιστεύετε πλέον, έχει νόημα η στάση σας.

Ερώτημα 2 (εύλογη συνέχεια του 1ου): Δεν είστε πλέον (με βάση τα νέα στοιχεία που ανακάλυψε ο «δαιμόνιος» κ. Δρακάκης) υπέρ του αιτήματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών να διατηρήσει την αυτοτέλεια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου στην νομική βάση που προτείναμε; Έχετε προσχωρήσει πλέον στη «γραμμή Δρακάκη» ή όχι; Καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά και καθαρά, παραμερίζοντας τα μικρό-τοπικιστικά γαργαλήματα, στα οποία τελευταία έχετε επιδοθεί (συμπαραστεκόμενος σε γνωστούς κύκλους), σε μια στάση πρωτοφανή από τη σύσταση του καλλικρατικού Δήμου Δελφών για έναν αρχηγό μείζονος μειοψηφίας και εμφανώς επικίνδυνη για τον τόπο μας.

Ερώτημα 3: Ποιος άλλος δήμαρχος που ξέρετε, έχει τόσες πολλές φορές καλέσει στο γραφείο του τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για μείζονος σημασίας θέματα; Ποια άλλη δημοτική αρχή έχει κάνει τόσες πολλές ανοιχτές διαβουλεύσεις (και με εσάς παρόντες) για τόσα πολλά ουσιώδη θεάματα; Προσπαθείτε να παρουσιάσετε το άσπρο μαύρο και να πείσετε τον κόσμο περί αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της δημοτικής μας αρχής; Για θυμίστε μας, σας παρακαλούμε, μία (μόνο) ανάλογη δημοκρατική και ανοιχτή ενέργεια που πράξατε εσείς στην τετραετή σας θητεία ως αντιδήμαρχος.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ταγκαλής έχει επιλέξει συνειδητά να ανεβάζει τους τόνους με κάθε ευκαιρία ή αφορμή. Να δημιουργεί κλίμα σύγκρουσης και έντασης, ακολουθώντας ακραίους κύκλους και αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες στον τόπο.
Χθες βέβαια είχε πολλούς λόγους (με τη λογική που τον διέπει) για να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, εκτός από αυτόν που προφασίστηκε. Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ήταν μια σειρά θεμάτων πολύ μεγάλης σημασίας για το Δήμο μας, ως αποτέλεσμα συστηματικής μας δουλειάς, που αποτελούν απαντήσεις και δίδουν λύσεις σε μεγάλα και χρονίζοντα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας. Η ένταξη της πτέρυγας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Ε.Σ.Π.Α. (αίτημα εικοσαετίας), η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον παλιό περιφερειακό της Άμφισσας (αίτημα πολλών δεκαετιών), η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας, η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Φρουρίου στην Άμφισσα, το έργο μετατροπής του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου σε δημοτικό κτήριο με πολλές συστεγαζόμενες ωφέλιμες χρήσεις, η εγκατάσταση τουριστικού περιπτέρου στην είσοδο των Δελφών, η αναβάθμιση του πεζοδρόμου του Γυμνασίου στην Άμφισσα, η κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στην Τριταία, η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τον Άγιο Μηνά, σημαντικές βελτιώσεις για το κτήριο του Λυκείου Ιτέας, η ίδρυση του «Δικτύου Δελφών» για τον πολιτισμό και τον τουρισμό (από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δωρίδας) και αρκετά ακόμη.

Μάλλον ήταν πολλά και βαριά για να τα αντέξουν κάποιοι σε μία μόνο συνεδρίαση…

Αυτή η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει θέματα δεκαετιών και δίνει λύσεις, παρά τις αντιξοότητες. Επιμένει στον δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο και αγωνίζεται για την ομαλή λειτουργία των θεσμών, σε πείσμα κάποιων που προσπαθούν να τους υπονομεύσουν.

Δεν φοβόμαστε την ένταση (η παράταξή μας εξελέγη δια πυρός και σιδήρου, δίχως τα παραδοσιακά κομματικά σπρωξίματα και από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει την οργή και την εκδικητικότητα στελεχών του παλιού κομματοκρατικού συστήματος, χωρίς να λυγίζει), αλλά δεν τη θεωρούμε συμφέρουσα για τον τόπο και δεν την επιθυμούμε ακριβώς για το λόγο αυτόν. Καλούμε τον κ. Ταγκαλή να μεταβάλει στάση άμεσα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


***********************************************




ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Α.Δ.Τ.: 43/2017

ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Δ.Ε Γαλαξιδίου και Προέδρου Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου για τη δήθεν απόκρυψη εγγράφων από το Δήμαρχο»


Η όλη συζήτηση περί δήθεν απόκρυψης εγγράφων από το Δήμαρχο και εμάς τους συνεργάτες του, σχετικά με το θέμα των Λιμενικών Ταμείων, είναι εντελώς προσχηματική και παραπλανητική.
Εμείς (ο Αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου Θανάσης Tσονάκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλαξιδίου Γιώργος Μηνάς κι η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου Κατερίνα Καραδήμα) συγκαλέσαμε στις 16 Δεκεμβρίου 2016 συνέλευση στο Γαλαξίδι (κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών), στην οποία αναγνώσαμε όλα τα σχετικά έγγραφα, τόσο αυτά που είχαν αποσταλεί από το Δήμαρχο στο Υπ. Εσωτερικών όσο και τις σχετικές απαντήσεις καθώς επίσης την πρόταση που τελικά εισαγάγαμε και υπερψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, και ενημερώσαμε εκτενώς για όλα τα ζητήματα, σε μια πολύ αναλυτική συνεδρίαση. Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι έλαβαν πλήρη ενημέρωση και γνώση.
Πριν την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στις 27.04.2017, ο Δήμαρχος (κατόπιν δικού μας αιτήματος) συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (πλην του κ. Ιωσηφίδη που ήταν ασθενής) και τους ενημέρωσε σχετικά, όπως το ίδιο έπραξε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σύσκεψη έγινε με παρόντες ακόμη τον κ. Τσονάκα, την κ. Πιλάλα και την κα Καραδήμα.
Η συζήτηση ήταν προφορική και ομαλή, ουδείς ζήτησε αντίγραφα αλληλογραφίας και κάθε ερώτηση απαντήθηκε με ευθύτητα και υπευθυνότητα.

Το έγγραφο (το μοναδικό που ακολούθησε την αναλυτική ενημέρωση των παρατάξεων στο Γαλαξίδι), ήταν το με Α.Π. 5051/1-3-2017 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, το οποίο δεν αναφερόταν στο τροποποιημένο αίτημά μας για διατήρηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Γαλαξιδίου, αλλά στο αρχικό ερώτημα (από Σεπτέμβριο 2016) για τη διαδικασία συγκρότησης ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, και απαντούσε πολύ αυτονόητα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Δηλαδή απαντούσε σε άλλο θέμα που πλέον δεν ίσχυε, αφού ήδη είχαμε μεταβάλει αίτημα. Όπως δηλαδή ακριβώς είχε αναφέρει και ο Δήμαρχος, τόσο κατά τη σύσκεψη των επικεφαλής, όσο και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίθετα το αίτημά της Εκτελεστικής Επιτροπής, που ελήφθη το Δεκέμβριο 2016 για διατήρηση του Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου δεν έλαβε και δεν έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση. Ό,τι δηλαδή ακριβώς είπε και ο Δήμαρχος.
Όλα τα υπόλοιπα λέγονται και γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων.
Αν τυχόν οι δημοτικές παρατάξεις που υπερψήφισαν την πρότασή μας έχουν αλλάξει γνώμη, ας το δηλώσουν δημόσια και εμείς προσωπικά δεσμευόμαστε να εισηγηθούμε στο Δήμαρχο να επανέλθει το θέμα στην ημερήσια διάταξη και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο κόσμος ας διαβάσει προσεκτικά τι λέει ο καθένας και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου                             Η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Γαλαξιδίου

Θανάσης Τσονάκας                                                        Κατερίνα Καραδήμα

**********************************************




2 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε στο Υπουργείο Εσωτερικών το αυτονόητο. Ότι απαγορεύονται πάνω από 1 Λιμενικά Ταμεία ανά Δήμο και ότι η έδρα του πάει εκεί που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι. Άρα αν μεταφερθεί το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας στο δημοτικό του Δήμου Δελφών, το Γαλαξίδι υποχρεωτικά θα χάσει το δικό του. Τους κορόϊδευε δηλαδή ο Δήμαρχος. Και ο αντιδήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η χειρότερη δημοτική αρχή αποτελούμενη απο αλαζόνες και κομπλεξικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή