Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

''Eldorado'' : ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ

Γ. Τσιρώνης για Eldorado: «H δημόσια διοίκηση σεβάστηκε απόλυτα τις συμβατικές της υποχρεώσεις. H εταιρεία είναι υπόλογη…»

Ðáñïõóßáóç ôùí Ïéêïëüãùí ÐñÜóéíùí ðïõ èá óôåëå÷þóïõí ôçí Åõñùëßóôá ôùí åêëïãþí ôïõ ÌáÀïõ, ÐÝìðôç 19 Äåê. 2013. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)
Από το Facebook του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη:
Tsironis Yannis
Μπορεί η Eldorado να διαμαρτύρεται ότι η ανάκληση των αδειών στις Σκουριές στηρίζεται σε δήθεν «τεχνικά προσχήματα»,
αλλά τα «τεχνικά προσχήματα» είναι όλη η οικονομική ουσία του έργου: Εάν η μέθοδος που επικαλείται δεν είναι υλοποιήσιμη σε βιομηχανική κλίμακα, τότε θα έχει γίνει μία τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος και το μετάλλευμα θα οδεύει υποχρεωτικά σε τρίτες χώρες για να απομονωθεί ο χρυσός.
Στην πράξη μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική σύμβαση, που πρέπει να εξεταστεί από την αρχή.
Και εδώ χρωστάμε μία απάντηση σε όλες τις πλευρές: Η διορία για να υλοποιηθεί η μεταλλουργική μέθοδος σε ημιβιομηχανική κλίματα, είχε παρέλθει, αν θυμάμαι καλά, από τον Φεβρουάριο. Η εκκρεμότητα αυτή είχε ήδη τεθεί στην εταιρία σε όλες τις συσκέψεις, και πάντα είχαμε την υπόσχεση, ότι άμεσα θα εφαρμοστεί και θα μας έρθει ο πλήρης φάκελος. Επομένως, όχι μόνον δεν αιφνιδιάστηκαν, αλλά αντίθετα το υπουργείο εξάντλησε κάθε όριο καλής θέλησης.
Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι, ότι η δημόσια διοίκηση σεβάστηκε απόλυτα τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είναι η εταιρία υπόλογη για την παραβίαση της σύμβασης στο πιο ζωτικό της σημείο: Στην μεταλλουργεία παραγωγής χρυσού χωρίς χρήση κυανίου.
Είναι η εταιρία που με την πολιτική της προδίδει τους εργαζομένους της και δικαιώνει απόλυτα όσους αγωνίζονταν ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή.
 ***************************************

Aμερικανική δικηγορική εταιρεία ερευνά την Eldorado για πιθανή εξαπάτηση επενδυτών

 

Μεγάλη Αμερικανική εταιρεία ερευνά αν η Eldorado Gold και τα στελέχη της είναι υπεύθυνα για εξαπάτηση των επενδυτών σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Χαλκιδική, με στόχο την πιθανή κατάθεση συλλογικής αγωγής.
Για όσους καταλαβαίνουν, αυτή είναι μια εξαιρετική είδηση…


Στις 19 Αυγούστου 2015, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η εταιρεία ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή εργασιών σε τρία έργα στη Βόρεια Ελλάδα ύστερα από την ανάκληση των εγκρίσεων τεχνικών μελετών από το Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας. Η αιτιολόγηση που έδωσε το υπουργείο ήταν ότι οι δοκιμές της Eldorado θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί επί τόπου του έργου, και όχι στο εργοστάσιό της στο Ελσίνκι, Φινλανδία. Η εταιρεία έχει προσωρινά θέσει σε διαθεσιμότητα την πλειοψηφία των 2.000  εργατών στην Ελλάδα εν αναμονή του αποτελέσματος επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει στο Ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο, και μπορεί να απολύσει τους εργαζόμενους σε περίπτωση που η αιτηση αναστολής αποτύχει. Η Eldorado περιέγραψε τις ενέργειες του Ελληνικού υπουργείου ως «εχθρικές» και «ανάρμοστες», παραπέμποντας σε τρία χρόνια ευνοϊκών αποφάσεων από το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας.
Εξ’αιτίας αυτής της είδησης, οι μετοχές της Eldorado Gold Corporation υποχώρησαν μέχρι και $ 0,50 ή 12,41% κατά τη διάρκεια της ημερήσιας διαπραγμάτευσης στις 21 Αυγούστου, 2015.
Η δικηγορική εταιρεία Pomerantz, με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες και η Φλόριντα, αναγνωρίζεται ως μία από τις πρώτες εταιρείες στους τομείς της επίλυσης εταιρικών, χρηματιστηριακών και αντιμονοπωλιακών διαφορών. Ιδρυθείσα από τον αείμνηστο Αβραάμ Λ Pomerantz, γνωστό ως «πρύτανη των συλλογικών αγωγών», η εταιρεία Pomerantz είναι πρωτοπόρος στον τομέα των χρηματιστηριακών συλλογικών αγωγών. Σήμερα, περισσότερα από 70 χρόνια αργότερα, η εταιρεία Pomerantz συνεχίζει στην παράδοση που εκείνος καθιέρωσε, αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα των θυμάτων χρηματιστηριακής απάτης, παραβιάσεων του καθήκοντος πίστης και εταιρικής ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η εταιρεία έχει ανακτήσει πολυάριθμες αποζημιώσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό συμμετεχόντων σε συλλογικές αγωγές. Δείτε www.pomerantzlawfirm.com.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ !!!!!!!
    ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΜΕ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή